HDP'nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklama, CHP ve İYİ Parti ile olan flörtünün aktif olarak devam ettiğini gözler önüne serdi. İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'nun, "Selahattin Demirtaş sazıyla bir şehidin evinde, Aybükemizin evinde Mağusa Limanı'nı çalabilir mi? O zaman memleketin bütün kahvaltı sofraları ona açılabilir" mesajına Selahattin Demirtaş'tan yanıt geldi.

'DIŞARIDA OLSAM MERAL HANIM'A KAHVALTIYA GİDERİM'

Demirtaş, Ağıralioğlu'nun mesajına karşılık şu yanıtı verdi: "Mesela ben dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım'ın kapısını çalar ve 'Kahvaltıya geldik' derdim." 

MERAL AKŞENER'DEN OLUMLU CEVAP

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Demirtaş'ın bu mesajına karşılık yeşil ışık yakmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Biz partimizi zaten değerler üzerinden kutuplaştıran anlayışı ortadan kaldırmak için kurduk. İnsan odaklı bir bakış açımız var. Bir yere gidince diyorum ki ben propaganda yapmaya değil sizi dinlemeye geldim. Şunu fark ediyorsunuz ki herkes aynı acıların içinde. Bu makulde buluşmak sadece eleştirmek değil, çözüm önerilerini sunmak için çıkılan bu yolculuğun meyvelerini alıyoruz. Bazen bir vatandaş gelip kulağıma ben size haksızlık ettim hakkını helal et diyorlar. İnsanlar birbirleriyle derin dostluklar kurmak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Bunun yaptığınız zaman derin sorunlar ortadan kalkar.

Haberin tamamını okumadım. Ama şunu söylemek isterim. Güneydoğu'da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Sonra kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder. Güneydoğu'nun böyle bir özelliği var.

EREN BÜLBÜL VE YASİN BÖRÜ'YÜ HATIRLADI

PKK terör örgütü tarafından katledilen Eren Bülbül ve Yasin Börü'yü 6 yıl sonra hatırlayan Selahattin Demirtaş, "Ben Eren Bülbül'ün de Yasin Börü'nün de acısını bilirim. Askerin, polisin, sivilin, Kürt gençlerinin ve her canın kutsallığını ve ailelerinin tarifi imkansız acısını da bilirim. Bilmesem insanlığımdan eksilmiş olurum. Hepsi bu toprakların ortak acısı." şeklinde konuştu.