Türkiye ziyareti sırasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de dahil olmak üzere hükümet yetkilileriyle bir araya gelen Patrone, ekonomik programdan, para politikası ve maliye politikasının eş güdüm içinde yürütülmesinden ve iş dünyasının bu politikalara verdiği destekten "çok etkilendiğini" söyledi.

Geçen yılın Haziran ayından bu yana politika faizini yüzde 8.5'ten yüzde 50'ye yükselten TCMB, şu anda yüzde 71.6 olan enflasyonu yıl sonuna kadar %40'a düşürmeyi hedefliyor.

Patrone EBRD'nin İstanbul ofisinde Reuters'a yaptığı açıklamada, bu yıl enflasyonda düşüş beklentilerinin EBRD'nin ekonomi ekibinin hedefleriyle uyumlu olduğunu söyledi.

Bankacılıktan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüten Patrone, "Bu yüzden gidişat kesinlikle doğru gibi görünüyor. Ve bunun sonucunda yatırımcıların Türkiye'ye güveni geri geliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mevcut ekonomi politikalarına yönelik fikrini değiştirme olasılığı sorulduğunda, Patrone alternatif bir yol olmadığını söyledi.

Patrone, "Yaptığımız görüşmelerde bunun (ekonomi planının) tamamlanacağı konusunda temkinli bir iyimserlik olduğunu düşünüyorum. Gerçekten de alternatif yok ve yeni ekonomik planın sonuçlarını görmeye başladık" dedi.