Qualcomm'un merakla beklenen amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Elite resmen tanıtıldı. Snapdragon 8 Gen 4 olarak bilinen işlemci, Qualcomm'un ARM tabanlı X Elite dizüstü bilgisayar işlemcileriyle benzer bir adlandırma sistemine geçiş yaparak Snapdragon 8 Elite ismini aldı.
 
Snapdragon 8 Elite özellikleri Snapdragon 8 Elite, 4,32 GHz hızında çalışan 2 adet yüksek perfomanslı prime çekirdek ve 3,53 GHz'e kadar çıkabilen 6 adet performans çekirdeğiyle 8 çekirdekli bir işlemci. 
 
Qualcomm, yeni mobil işlemcisinde standart ARM tasarımlarını terk ederek kendi geliştirdiği Oryon çekirdeklerini kullanıyor. İşlemcide, sektör lideri 24 MB L2 önbellek ve 5.300 MHz LPDDR5X RAM desteği de yer alıyor. TSMC'nin 3nm üretim süreciyle üretiken işlemci, selefine kıyasla CPU performansında E artış ve güç verimliliğinde D iyileşme vadediyor. Grafik tarafında, geliştirilmiş ışın izleme performansının yanı sıra performansta ve güç tasarrufunda @ artış sağlayan yenilenmiş Adreno GPU'su yer alıyor. Qualcomm'un yeni çipseti ayrıca Unreal Engine 5.3 ve Nanite sanallaştırılmış geometri sistemini destekleyen ilk mobil işlemci olma özelliği taşıyor.