Ülkemizin tanıtımında büyük öneme sahip olan ve bu yıl 7'ncisi düzenlenecek olan Dünya Motokros Şampiyonası, 4-8 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek. Dev organizasyon için hazırlıklar devam ederken, ülke ekonomisinden, bölge turizminden, kültür-sanata önemli katkılar sağlayacak bu etkinliğe öncülük eden Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Vefat haberi, Türkiye spor camiasını yasa boğdu. Uçar, özellikle MXGP Dünya Motokros Şampiyonası'nın Afyonkarahisar'da düzenlenmesinde gösterdiği çaba ve öncülük ile tanınıyordu.

“Ülkemizi En İyi Şekilde Tanıtmaya Devam Edeceğiz”

Bekir Yunus Uçar'ın ani ölümü, başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm spor dünyasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, yaşanan bu acı olayın ardından yaptığı açıklamada, "Başkanımızın emekleriyle bu günlere gelen ve bölgenin tanıtımı için büyük bir öneme sahip olan Dünya Motokros Şampiyonası'nı en iyi şekilde gerçekleştirmek, onun anısını yaşatmak adına çok önemli olacaktır" dedi.

Akülke ayrıca, "Bu yıl Dünya Motokros Şampiyonası, görülmemiş bir ilgi ve rekorla gerçekleşecek. Başkanımız da bunu isterdi ve bizler federasyon olarak bu mirası en güzel şekilde taşıyıp, yarınlara taşımaya devam edeceğiz. Dünya Motokros Şampiyonası ile başarılarımıza başarı katmaya ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğiz. Şimdi daha da çok kenetlenme ve ülkemizin gücünü dünyaya gösterme vaktidir. Ülkemizin kesişme noktası olan Afyonkarahisar’dan dünyaya seslenmek için sabırsızlanıyoruz. Dünya motokros şampiyonası ile tüm dünya ülkemizi konuşacak. Yoğun katılımcının yer alacağı şampiyonada, Türkiye'nin böylesine büyük bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirerek dünya çapında en iyi şekilde temsil edildiği gösterilecek. Bu tür entegre organizasyonların başarısı, ülkemizin kenetlenmiş bir şekilde nasıl büyük projelere imza attığının bir kanıtı olacak" ifadelerini kullandı.