İzmir'de asistan doktor Kadir Songür'ü, istediği ilacı yazmadığı gerekçesiyle boğazından jiletle yaralayan Bayram Kaynak'ın yargılanma süreci sona erdi. Sanık 20 yıl hapis cezasına çarptırılırken, cezada herhangi bir indirim uygulanmadı.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık Bayram Kayna ile müşteki doktor Kadir Songür ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada sanığın savunmaları 'pes' dedirtti.

PSİKOLOJİSİNİN BOZUK OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Bayram Kaynak, yaptığı savunmada MS hastası olduğunu öne sürerek psikolojisinin bozuk olduğunu, ne yaptığını hatırlamadığını söyledi.

Yanında taşıdığı jileti de güvercinlerin kanatlarını bantlamak için kullandığını iddia eden Kaynak, "Normalde bunları yapacak bir insan değilim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Gözümü karakolda açtım. Uyuşturucu bağımlısı değilim. Yanımda bir parça jilet vardı. Jileti hangi olay üzerine ve neden çıkarttığımı hatırlamıyorum." savunmasını yaptı.

TASARLAMA GÖSTERGESİ

İzmir Tabip Odası avukatı Mithat Kara, sanığın savunmasının şüpheli olduğunu belirterek, "Sanık sorgu sırasındaki ifadesinde 'doktoru dövmeye gittim' diyor, şimdi 'hatırlamıyorum' diyor. Kamera kayıtlarına bakıldığında kapı kapı gezip müvekkili arıyor. Bir hafta önce de tehdit ediyor. Bu da tasarlama göstergesidir." ifadelerini kullandı.

YARA İZİ ÖMÜRLÜK 

Boynundaki yara izinin ömür boyu kalacağını söyleyen doktor Songür, "Ben yine şanslıyım. Şu an hayattayım. Benden önce şanslı olmayan sağlık çalışanı arkadaşlarımız oldu. En büyük ricamız sağlıkta şiddetin yasalaştırılması." dedi.

DURUŞMA BAŞKA BİR TARİHE ERTELENDİ

Saldırganın avukatı, "Müvekkilin psikolojik bozukluk olarak geçen bir rahatsızlığı var. Gördüğü tedavilere ilişkin tanı ve ilaçların incelenmesini istiyoruz. Cezaevinde intihara kalkışmıştır." savunmasını yapınca mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamında karar kıldı. Öte yandan duruşma, sanığın gördüğü tedavi ve ilaçlara ilişkin kayıtların istenmesiyle başka bir tarihe ertelendi.