Türkiye Koronavirüs tablosunda yerini ilk 5'ten asla eksik etmeyen Diyarbakır'da birinci virüs dalgasının ikinci piki yaşanırken Sağlık Bakanlığı, vaka artışının önüne geçmek için düğmeye bastı. Kent genelinde 370 filyasyon ekibi görevlendirildi ve hastanelerin yoğun bakım kapasiteleri artırıldı.

DALGANIN KAYNAĞI DÜĞÜNLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada Diyarbakır'da birinci dalganın ikinci pikinin yaşandığını ve vakala sayısındaki hareketliliğin kaynağı olarak özellikle düğünleri gösterdi. Koca'nın söylediğine göre yer yer bazı illerde hastane sıkıntısı yaşanıyor. 

Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman'da bu sorun çözülürken, Diyarbakır ilinde sorun kısmen devam etmekte.

YOĞUN BAKIM VE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, hasta ve buna bağlı olarak ölüm sayısının arttığı bilgisini de vererek, "Bu vaka sayısındaki artış devam ederse, önümüzdeki günlerde özellikle yoğun bakım ihtiyacında artış ve bununla birlikte sağlık hizmetlerindeki verilmesi gereken hizmette bir aksamaya yol açabilecektir." dedi.

CİDDİ YAPTIRIMLAR UYGULANABİLİR

Tekin, vaka sayısının artması durumunda bakanlığın daha farklı kısıtlamalar yapabileceğini belirterek, "İzolasyonu çok fazla ihlal eden vatandaşımız var. İzolasyonu ihlal edenlere artık ciddi yaptırımlar gündeme gelecektir diye düşünüyorum."