Yozgat'ta yaşayan 13 yaşındaki diyabet hastası Sude Erdoğan, 11 Eylül tarihinde nefes darlığı ve şeker yükselmesi nedeniyle hastaneye geldi. Yozgat Şehir Hastanesi'nde yapılan testlerin ardından Erdoğan koronavirüse yakalandığını öğrendi.

Buradaki müdahalelerde Sude'nin kan şekeri bir türlü düşürülemeyince Sude, sevk edildiği Ankara Şehir Hastanesi'nde 5 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Plazma tedavinin ardından Sude Erdoğan'ın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN DESTEK GELDİ

Yozgat Diyabet Derneği üyeleri ve Türkiye'nin dört bir yanından diyabet hastaları, Sude Erdoğan'a olan desteklerini göstermek için videolar yayınladı. Sude'ye moral vermek adına geçmiş olsun dileklerinde bulunan dernek üyeleri ve diyabet hastalarının mesajlarından oluşan klip, sosyal medyada paylaşıldı.

MASKENİZİ TAKIN, MESAFE KURALLARINA UYUN

Sude de sosyal medyada yayınladığı videoda, "Kronik diyabet hastasıyım, 13 yaşındayım. Kovid-19 hastalığına yakalandım. Çok ağır bir şekilde atlattım. Lütfen maskemizi takalım, mesafe kurallarına uyalım. Bu işin asla şakası yok, sevdiklerimizi kaybetmeden onları koruyalım." diyerek vatandaşları uyardı.