Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından bazı kısımlar şu şekilde:

"Türkiye 3 kıtanın kavşak noktası olan bir noktada bulunuyor. Böyle bir coğrafi konuma sahip olmak ülkemizi siyasi, ekonomik ve askeri avantajları sağlamanın yanı sıra tehditleri de beraberinde getirmektedir. Suriye krizi en fazla bizim bölgemizi etkiledi. Rusya-Ukrayna savaşında olumsuz etkilendik. İsrail'in Gazze'deki saldırıları yüreğimizi yakıyor.

Doğu Akdeniz'de ısınan sular bizi tedirgin ediyor. Batılı güçlerin askeri desteğini arkasına alan İsrail'in gözünü komşularına diktiğini görüyoruz.

Lübnan'a yönelik tehdit dilinin artması bizi endişelenmektedir. Batı destek verdikçe ve İslam alemi de sessiz kaldıkça Netanyahu denen caninin işgal politikasına devam edeceği anlaşılıyor.

 

Türkiye olarak ilk günden beri bunun Gazze ile sınırlı kalmayacağını dile getirdik. İran'la yaşanan füze gerilimi, İsrail'in Lübnan'a yönelik artan saldırıları bizi haklı çıkardı. Karşımızda devlet adamı vasfının asgari şartlarını dahi karşılamayan, gözü dönmüş, akılını vicdanını kaybetmiş bir katil vardır. Masumların kanından beslenen bu zalim, kendi vatandaşlarının güvenliğini daha hiçe saymaktadır. İsrail saldırganlığı durdurulmadıkça bölgemizdeki hiçbir devlet kendini emniyette hissedemez.

Ankara'nın güvenliğini, Kudüs'ün, Ramallah'ın güvenliğinden ayrı göremeyiz. Dış politikada atacağımız adımları da bu gerçekler ekseninde planlıyoruz.

"PROVOKASYONLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Biz kaos planlarına alışmış bir ülkeyiz. Kayseri'de son derece iğrenç bir taciz vakası üzerinden aynı kaos planı tezgahlandı. Bu oyunun ikinci perdesi ise Suriye'nin Kuzeyi'nde düzenlendi. Bunlara kimlerin figüranlık yaptığını çok iyi biliyoruz. Allah'ın izniyle ne biz, ne milletimiz ne Suriyeli kardeşlerimiz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Bayrağımıza uzanan elleri kırmasını bildiğimiz gibi ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri kırmayı da biliriz. Kimse kendini polisin yerine koyamaz. 474 provokatör gözaltına alındı. Suriye'nin Kuzeyi'ndeki kışkırtmalara gerekli müdahalelerde bulunduk. Fitne teşebbüsleri bir kez daha boşa çıkmıştır. Hangi kirli ellerin bu işlerinde arkasında olduğunu mutlaka ortaya çıkaracağız. Suriye'deki varlığımız teröristanı kurma planları olanları engellemektedir. Silahlarının namlusu çevrili eli kanlı caniler orada var oldukça biz de ülkemizin güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, biz yalnızca vatanımızı koruyoruz. "