Artı49'da yer alan habere göre, Almanya'da iflas ve krizlere bir yenisi daha eklendi.

Osnabrück merkezli çikolata ve pralin üreticisi Leysieffer üçüncü kez iflas etti. Haberlere göre, şekerleme şirketi Ekim ayı başında iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

150 çalışanın Ağustos ayından bu yana maaşlarını beklediği ifade edildi. İflas başvurusunun bir sonucu olarak, maaşları Federal İş Ajansı'nın iflas yardımı aracılığıyla üç ay boyunca güvence altına alındı.

Mevcut iflas şirketin tarihindeki ilk iflas değil, üçüncü iflas. Leysieffer, 2020 baharında kendi sorumluluğu altında iflas işlemlerini tamamlamış ve bu süreçte satılmıştı. Ancak çikolata şirketi 2022 yılında tekrar iflas etti. Özellikle de koronavirüs krizinin sonuçları ve artan hammadde ve enerji maliyetleri nedeniyle...

O dönemde Zeitfracht lojistik grubunun sahibi olan aile, şirketin hisselerini satın aldı. Ancak, ticari başarı görünüşe göre gerçekleşmedi. Wirtschaftswoche'nin haberine göre, Holstein Schoko UG şirketi ancak bu yılın Temmuz ayında, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geriye dönük geçerli olmak üzere devraldı.

Leysieffer'in çikolata, pralin ve meyve ezmesi gibi yüksek kaliteli şekerleme ürünleri ürettiği ve Almanya'da on iki noktada kafe, bistro ve mağaza işlettiği belirtiliyor. Leysieffer 1909 yılında bir şekerleme işletmesi olarak kuruldu ve şirket ilk çikolatalarını 1936 yılında üretti.