CHP'li ilçe başkanının taciz ettiği partili kadınla hiçbir alakası olmadığını, kendisini tanımadığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'ın, mağdur kadınla birlikte çekilen bir fotoğrafı ortaya çıktı. Her koşulda yalanlara sarılmayı tercih eden CHP'nin bir yalanı daha fotoğraflarla düşmüş oldu.

Bursa'da yaşanan taciz olaylarının üstünü kapatarak, tacizci adamın CHP İlçe Başkanı mevkisine gelmesine zemin hazırlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı, ayrıca Bursa Milletvekili olarak görev yapan Lale Karabıyık'ın son konuşmasında yalan söylediği ortaya çıktı. Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre, taciz olayını CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na anlatmak üzere gelen heyeti tanımadığını ve tacizlerle ilgili bir konuşma yapılmadığını söyleyen Karabıyık'ı fotoğraf yalanladı.

HEYETLE VE MAĞDUR KADINLA BİR FOTOĞRAFI VAR

Ortaya çıkan fotoğrafla birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun makam odasında toplanan heyetin içinde tacizce uğrayan mağdur kadının yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'ın da fotoğrafta yer aldığı görüldü. Ek olarak Karabıyık, yerel basın organına yağtığı açıklamada, "Heyete randevuyu alan kişi benim." demişti.

Fotoğraf: Sabah Gazetesi

CHP'DEKİ TACİZ REZİLLİĞİNİ ANLATTILAR

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular tarafından tacizine uğrayan ilçe yöneticisi Z.G. adlı kadın yaşadığı korkunç olayı anlattığı parti yöneticileriyle beraber CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bir randevu aldı. Toplamda 16 kişinin oluşturduğu heyetle ve aralarında ilçe yöneticisi ve mahalle delegesi de yer alan heyet, durumu anlatmak için Ankara'ya gitti.

Kılıçdaroğlu heyeti bizzat makamında ağırladı. Heyette bulunan Z.G., o dönemde ilçe başkan yardımcısı olarak görev yapan Mete Akyolcular'ın kendisini nasıl taciz ettiğini detay vererek anlattı.

KILIÇDAROĞLU 'İLGİLEN' DEDİ, KARABIYIK YAPMADI

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu da, yardımcısı ve ayrıca Bursa Milletvekili olan Lale Karabıyık'ı yanına çağırarak heyetin anlattığı her şeyi kendisine iletip gereken neyse yapması talimatını verdi. Ancak Karabıyık tarafından yapılan son açıklamada, söz konusu taciz olayının hiç konuşulmadığı söylendi. Karabıyık, Kılıçdaroğlu'nun makamına gelen heyeti tanımadığını ileri sürdü ve tacizle ilgili kendi taraflarına bir belge gelmediğini dile getirerek korkunç bir yalan söylemiş oldu.

Karabıyık son açıklamasında mağdur kadını ve Bursa'dan gelen heyeti tanımadığını söylemişti.