Antalya'daki bir ormanlık alanda küçük çaplı bir yangın başladı. Yangının söndürülmesiyle birlikte alevlerin çıkış noktasında bir erkek cesedi yanmış halde bulundu. Ekiplerin incelemelerinin ardından cesedin CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın'a ait olduğu belirlendi. Polisler olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatarak katil zanlısı eski özel harekat polisi H.B.'yi gözaltına aldı.

 

ALACAKLI MEVZUSUNDAN KATLETMİŞ

53 yaşındaki CHP'li eski ilçe başkanı ve milletvekili adayı Yalçın'ın naaşının kurşunlanmış ve boğulmuş bir halde bulunduğu öğrenilirken polis ekipleri soruşturmayı genişleterek Yalçın'ın en son birlikte görüldüğü eski özel harekat polisi H.B'ye ulaştı. İkilinin dün gece birlikte görüldüğü tespit edildi.

Suçunu itiraf etti

Zanlı H.B. Emniyet Teşkilatı'ndan emekli olduktan sonra Döşemealtı ilçesi Yeşilbayır Sanayi Sitesi'nde bir büfe açtı. Yalçın'dan alacağı olduğunu belirten H.B., bir restoranda bir araya gelerek birbirlerine teminat verdiklerini anlattı.

İkilinin ayrılmasının ardından ormanlık alanda bir yangın çıktı. Yangının içinden Yalçın'ın yanmış cesedi belirlendi. İddiaya göre H.B., büfesini Yalçın'a devrettikten sonra alacağını bir türlü alamadığını belirterek suçunu itiraf etti.