Adı skandallarla anılan CHP'li Didim Belediyesi hatırlanacağı üzere tecavüz ve şantajla anılıyordu. Öte yandan borç batağında olduğu anlaşılan belediyenin 241 milyon lira borcu bulunduğu bilgisi Sayıştay Denetim Raporu'nda yer almış, raporda belediyenin kayıt ve yaptığı işlemleri birer birer incelenmişti.

BAZI İŞYERLERİNDEN VERGİ ALINMAMIŞ

Rapordaki bulgular doğrultusunda CHP'li Ahmet Deniz Atabay'ın Belediye Başkanı olduğu Didim'de bazı işyerlerinden Çevre Temizlik Vergisi ve Bina Vergisi'nin eksik alındığı veya hiç alınmadığı öğrenildi. 

 

Yasaya göre tüm iş yerleri ve işletmelere iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlemek görevi, çevre temizlik vergisi ve bina vergisinin takip ve tahsil görevi belediyeye verildiği halde Didim Belediyesi'nin bu görevi kasıtlı veya kasıtsız yapmadığı, hatta bazı tanıdık işletmelerden vergi almadığı iddiası da öne sürüldü.

251 İŞ YERİNİN 167'SİNDEN VERGİ ALINMADI

Belediyenin yapmakla yükümlü olduğu görevleri yerine getirmediği, toplamda 251 iş yerinden 167 tanesinden vergi almadığı saptandı. Kanun gereği alınması gereken vergilerin kurumların iletişim eksikliği ve teyit amaçlı saha çalışması yapılmaması nedeniyle hatalı ve usulüne aykırı tahakkuk ve tahsil edildiği belirlendi.