13 yaşındaki Beren Su Bolat'ı ihmal öldürdü. Bilirkişi raporunda korkunç gerçek ortaya çıktı!

Beren Su'nun ölümüne ilişkin 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan adli soruşturma başlatıldı. Ankara Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapılan idari soruşturma kapsamında şef E.A itfaiye erleri B.Y ve B.B'yi açığa alındı. Şef ve itfaiye erlerinin yargılanılmasına başlamak için Valilik izni bekleniyor.

Olayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, yaşanan kazanın, alınması gereken güvenlik tedbirleri, dikkatli ve özverili bir çalışma ile engellenebileceği vurgulandı.

Buna göre bilirkişi raporunda CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin ihmali de yer aldı. İtfaiye görevlilerinin çocuğu kurtarma esnasında gerekli alan tedbirlerini almadığı tehlikeli durumu göz ardı edilerek riskli davranışlar sergileyip kazayı önlemek yerine kazaya neden oldukları bildirildi. Raporda, 'Kazanın meydana gelişindeki birinci ve temel nedenin asansörde mahsur kalan 2 kişinin kurtarılması esnasında gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmaması, dikkatsiz ve özverisiz davranılmasıdır' ifadelerine yer verildi.

 

 

KAYNAK:beyazgazete.com