30 Mart yerel seçimleri öncesi şehitlikteki programa katılan CHP belediye başkan adayı ve ilçe başkanı, 15 Temmuz Şehidi Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit'i, kendilerine tepki gösterdikleri gerekçesi ile dava etti. Daha önce de terörist cenazelerine katılıp gözyaşı dökmeleriyle bilinen CHP zihniyetinin skandallarına böylelikle bir yenisi daha eklendi.

ŞEHİT BABASI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen hava saldırısında şehit düşen Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit, HDP ile örtülü ittifak yapan CHP'li yöneticilere ağır tepki göstermişti. 

18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde CHP'li yöneticileri gören şehit babası, Bünyan CHP İlçe Başkanı Okan Marzıoğlu ve Belediye Başkan Adayı Mustafa Navruz'a "Hem çocuklarımıza kurşun atanlarla bir olacaksınız hem de buraya geleceksiniz. Hangi yüzle buraya geldiniz, onlar buradaysa ben yokum, ya onlar gidecek ya ben gideceğim, onlarla aynı havayı teneffüs etmem." diyerek tepki göstermesinin ardından töreni terk etmişti.

İFTİRA ATARAK DAVA ETTİLER

Olayın üzerine soluğu savcılıkta alan Okan Marzıoğlu ve Mustafa Navruz, ağız birliği ile şehit babasına iftira atarak dava açtılar. Verdikleri ifadede Yiğit'in kendilerini darp ettiğini ve hakarette bulunduğunu ileri süren CHP'li yöneticilerin yalanı çok geçmeden ortaya çıktı.

SEÇİM PROPAGANDASI İÇİN ŞEHİTLERİ ANDILAR

CHP'nin hiçbir şehit programına katılmadığını, cenazeye ve taziyeye gelmediklerini, yalnızca seçim zamanı şehitleri hatırlayarak propaganda yaptıklarını belirten Yiğit, CHP'li yöneticileri darp etmediğini bildirerek, "Yalan bunların içine işlemiş. Orada kaymakam belediye başkanı öğrenciler herkes vardı. Yalanları haber ajanslarının olay günü çektikleri görüntülerle de sabittir. Öyle ki kendi şahitleri bile mahkemede 'Yahya bey CHP heyetine 3 metreden fazla yaklaşmadı diye ifade vererek onları yalanladı." ifadelerini kullandı.

OTOBÜS DOLUSU AVUKATLARLA GELİP ŞOV YAPTILAR

Yiğit, sözlerine şöyle devam etti:

"15 Temmuz'un 3 yıl dönümünden hiç birine gelmediler. Şehit cenazesine gelmeyen, taziyeye gitmeyen CHP Kayseri il teşkilatı, ne hikmetse 15 Temmuz Şehidi babasına iftira atarak açtıkları davaya bir otobüs ve 10 avukatla gelip şov yaptı. İsterlerse bir değil bin otobüsle gelsinler. Ben bu vatana kızımı şehit vermiş bir babayım. Onlara pabuç bırakmam. Eğer damarlarında Türk kanı varsa ve yürekleri yetiyorsa gidip PKK'ya ve HDP'ye gövde gösterisi yapsınlar. CHP'lilerin iftirasıyla ceza alırsam da o kararı şeref madalyası olarak evimin duvarına asacağım."