3 Aralık 2019 akşamı Ordu'nun Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana gelen olayda Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Bölümü 3. sınıf öğrencisi balerin Ceren Özdemir, cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından evine kadar takip edildi. Özdemir burada Arduç tarafından bıçaklanmak suretiyle öldürüldü.

Katil Arduç, cinayetin ertesi günü kent merkezinde bir esnaf tarafından yakalanarak emniyet güçlerine teslim edildi. Ancak Arduç'un vukuatları saymakla bitmedi. Arduç, bindirildiği polis aracında iki polis memurunu da bıçaklamak suretiyle yaraladı.

MAHKEMEDE PİŞKİN CEVAP!

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Ceren Özdemir cinayetinden yargılanan Arduç, 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

2 polis memuruna yönelik eyleminden dolayı 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs' suçundan açılan dava hasebiyle 4. kez hakimin karşısına çıkan Arduç, mahkeme başkanının, "Söylemek istediğin bir şey var mı?" sorusuna pişkin bir cevap verdi.

Arduç, "7,5 aydır mahkemenin devam etmesinden bıktım. Bunu bitirelim." dedi.