Bursa'da Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı, onlarca kişiyi yollarda bıraktı. Zaman zaman şiddetini arttıran kar yağışı Nilüfer, Mudanya ve çevresinde adeta rezalete dönüştü. Yoğun kar yağışına rağmen yollarda yeteri kadar çalışma yapmayan Belediyeler, vatandaşın mağdur durumda kalmasına sebep oldu.

CHP'Lİ BELEDİYELER SINIFTA KALDI

Azalmadan devam eden kar yağışına karşı yeterli önlemleri alamayan Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Turgay Erdem ve Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz Bursa'nın kalanında görsel şölene ve eğlenceye dönüşen kar yağışını, Nilüferli ve Mudanyalılara adeta zehir etmiş durumda. Bursa'nın tamamında belediyeler gerekli önlemleri alarak, yollarda sürekli tuzlama ve yol açma çalışmaları yaparken, Nilüfer ve Mudanya'da ise alınmayan veya yeterli olmayan önlemler nedeniyle ana arterler bile kapandı. 

VATANDAŞ BELEDİYELERE TEPKİLİ

Nilüfer Çevresi bağlantı yollarında ve Mudanya kavşağında büyük sıkıtı yaşayan vatandaşlar, her iki belediyeye tepkilerini dile getirdi. İki belediyenin tuzlama ve yol açma araçları, öfkeli vatandaşların mağdur olması üzerine gösterdikleri tepki sonrasında gecikmeli de olsa yollara çıktı. Çok sayıda vatandaş yollarda kenara çekerek saatlerce yolların açılmasını sabırla bekledi. Nilüfer'den Mudanya istikametine neredeyse tüm yollarda büyük sıkıntılar yaşanmaya devama ediyor.