Magnezyum vücut için gerekli minerallerin başında yer alır. Vücut sağlığı için hayati bir öneme sahip olan magnezyum kas ve sinir fonksiyonlarını destekler. Enerji üretimine katkı sağlar ve protein sentezine yardımcı olur.

Çatlakları tedavi eden 5 doğal yöntem: Vücuttaki dolaşımı artırıyor Çatlakları tedavi eden 5 doğal yöntem: Vücuttaki dolaşımı artırıyor Portakalı böyle yemek vücutta zehre dönüşüyor! C vitamini deposu ama bu zararını bilen yok Portakalı böyle yemek vücutta zehre dönüşüyor! C vitamini deposu ama bu zararını bilen yok Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan vatandaşlara uyarı: Ekim ve kasım aylarına dikkat Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan vatandaşlara uyarı: Ekim ve kasım aylarına dikkat
 
Magnezyum kemik sağlığını korumak ve kalp ritmini düzenlemek için de gereklidir. Magnezyum eksikliği, kas krampları, yorgunluk ve ruh hali değişikliklerine yol açabilir.
 
Magnezyum çoğunlukla kemiklerde, kaslarda ve hücrelerde depolanır. Vücuttaki magnezyumun yaklaşık P'si kemiklerde bulunurken, geri kalanı ise yumuşak dokularda ve kan plazmasında yer alır. Vücudun magnezyum ihtiyacını bazı besinler yoluyla karşılayabilmeniz mümkün.

Doğada "süper gıda" olarak da bilinen fosfor, bakır, protein ve magnezyum kaynağı olan darı, vücudun ihtiyacı olan mineral eksikliğini gidermenize yardımcı olabilir.
 
Doğanın en zengin magnezyum kaynaklarından biri olan darı, şifalı tahıllar arasında yer alıypr. Yorgunluktan şikayet edenler için enerji kaynağı olan darı, sindirim sisteminin de düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.
 
Darının içinde yaklaşık %1.5-2.5 oranında magnezyum bulunur. Bu oran, darının çeşidine ve yetiştirme koşullarına bağlı olarak değişebilir. Darı, magnezyum açısından zengin bir besin kaynağıdır. Sindirimi son derece koray olan tahıl ürünlerinden biri olan darının glisemik indeksi düşüktür ve tokluk hissi yaratır. Aynı zamanda fosfor, manganez ve demir içerir.
 
Darı amino asit bakımından da güçlüdür. Bu da mutluluk hormonunun artmasına yardımcı olabilir. Bu gıda güçlü bir antioksidan etkiye sahip olduğu için serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruma sağlar. Darının içerisindeki proteinin insülin duyarlılığını arttırdığı, kan şekeri ve trigliserit düzeylerini düşürdüğü ortaya çıktı.
 
Lif açısından zengindir, sindirimi destekler ve tokluk hissi sağlar. Ayrıca B vitaminleri, mineral ve antioksidan içerir, kalp sağlığını korur ve enerji seviyelerini artırır.

Lif açısından zengindir, sindirimi destekler ve tokluk hissi sağlar. Ayrıca B vitaminleri, mineral ve antioksidan içerir, kalp sağlığını korur ve enerji seviyelerini artırır.BOL LİF KAYNAĞI, SİNDİRİM DÜZENLEYİCİ Darı, kolay sindirilebilir tahıllardan biri olduğu için yüksek diyet lifi içeriği bağırsakları temizlediğinden mideniz üzerinde son derece iyi bir etkiye sahiptir.Darı tohumlarında çözünür lif bulunur, bu lif kötü olan yani LDL yani kolesterol düzeyini düşürmeye yardımcı olur.Çünkü bu çözünür lif midede jel benzeri bir kütle oluşturur ve kolesterolün emilmesine izin vermez. Bu etki mekanizması ateroskleroz riskini azaltabilir.