ABD'li doktor Jessica Kiss, asla yemem dediği 5 besini açıkladı ve bu yiyeceklerden neden uzak durduğunu detayları ile paylaştı.
 
1- Tekrar Isıtılmış Pilav ABD’li doktorun asla yemem dediği 5 besinden ilki tekrar ısıtılmış pilav.
 
Dr. Kiss, haşlanmış pirincin oda sıcaklığında uzun süre beklediğinde Bacillus cereus adlı bir bakteri ürettiğini ve bu bakteri, uygun şekilde ısıtılmadığında yeniden aktif hale gelerek gıda zehirlenmesine sebep olabileceğini vurguluyor.
 
Bu nedenle, "Arta kalan pilav oda sıcaklığına gelirse asla yemem" diyor.
 
2- Açıkta Kalan Yiyecekler ABD’li doktorun asla yemem dediği 5 besinden ikincisi ise dışarıda uzun süre bekleyen yiyeceklerdir.
 
Bu yiyecekler gıda kaynaklı hastalık riskini arttıracağı için Dr. Kiss, dışarıda duran yiyecekleri asla yemeyeceğini belirtiyor.
 
"Aç kalmayı tercih ederim" diyerek, bu tür yiyeceklerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekiyor.
 
3- Renklendirici İçeren Besinler ABD’li doktorun asla yemem dediği 5 besinden üçüncüsü ise renklendirici içeren besinler.
 
Gıda boyalarıyla kaplı yiyecekler, sağlığınıza zarar verebilir. Dr. Kiss, bu tür gıdalardan genellikle uzak durduğunu ifade ederken "Bunları tüketmektense doğal besinleri tercih ederim" diyor.
 
4- Ezik Konserve Kutuları ABD’li doktorun asla yemem dediği 5 besinden dördüncüsü ise konserve yiyecekler.
 
Konserve yiyecekler, uygun şekilde saklandığında faydalı olabilir.
 
Ancak ezik kutular, botulizm gibi ciddi hastalıklara yol açabilecek bakterilerin içeri girmesine neden olabilir. Dr. Kiss, "Ezik kutulardaki yiyecekleri asla yemem" diyerek bu konudaki endişesini dile getiriyor.
 
5- Greyfurt ABD’li doktorun asla yemem dediği 5 besinden en sonuncusu ve asıl şaşırtıcı olanı ise greyfurt.
 
Yüksek C vitamini kaynağı olan greyfurt, birçok ilaçla etkileşime girebildiği için Dr. Kiss, greyfurtu yemediğini belirtiyor.

 "İlaç kullanıyorsanız, greyfurtun vücudunuzda nasıl etki edeceğini bilemezsiniz” diyerek bu konudaki hassasiyetini de paylaşıyor.
 
ABD’li doktorun asla yemem dediği bu 5 besin aslında sağlığımız üzerinde ciddi etkiler yaratabilecek yiyeceklerden sadece birkaç tanesi.
 
Sağlığınızla ilgili her türlü endişeniz için ve bu tarz besinleri tükettikten sonra meydana gelen sorularınız için mutlaka doktorunuza danışmalısınız.