Bankacılık endeksi yüzde 0,39 ve holding endeksi yüzde 0,31 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 7,68 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 0,28 ile elektrik oldu.

Dün özellikle günün ikinci yarısında enerji hisselerinde yoğunlaşan alışlarla yüzde 0,93 değer kazanan BIST 100 endeksi, günü 1.099,68 puandan tamamladı.

ANALİSTLER NE DİYOR?

Bugün yurt içinde işsizlik, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları ve ABD'de açıklanacak veriler, analistler tarafından yakın takibe alınacak. 

Analistler, faizlerde ECB'nin faizlerde değişikliğe gitmeyeceğinin sinyalini verirken değerlenen avro nedeniyle Lagarde'ın açıklamaların da hayli önemli olduğunu vurguladı.

Analistler, koronavirüs tedavisiyle ilgili haberlerin ve Doğu Akdeniz gibi jeopolitik önem taşıyan gündem maddelerinin ABD'de teknoloji hisselerindeki aşırı oynaklık nedeniyle bu hisselerdeki hareketliliğin küresel ölçekte risk algısı üzerinde belirleyici olacağını vurguladı.