9 Temmuz'da tüm ETF'lere toplam net giriş 216,4 milyon dolar (3.760 Bitcoin) oldu. Bu girişler, 8 Temmuz'da 294,8 milyon dolar ve 5 Temmuz'da 143,1 milyon dolar ile birlikte, toplam 654 milyon dolara ulaştı. Bitcoin, 4 Temmuz'dan bu yana 60.000 doların üzerine çıkamadı ve şu anda 59.165 dolardan işlem görüyor. Son bir ayda yaklaşık %15 düşüş yaşadı. Bazı analistler, ETF'lerin Bitcoin fiyatını artıracağına umutlu. 21st Capital'in kurucu ortağı Sina G. yaptığı açıklamada, "16 bin dolardan 73 bin dolara olan yükseliş büyük ölçüde ETF'ler tarafından yönlendirildi. Mart ortasına kadar ETF akışları çok güçlüydü, o zamandan beri yavaşladı ve iflas çıkışları hakim oldu." yorumunda bulundu.

Alman hükümeti Bitcoin satışlarına devam ediyor, varlıklarının yarısından azı kaldı

Pazartesi gerçekleşen çok sayıda Bitcoin transferinin ardından, Alman hükümeti Salı günü merkezi kripto borsalarına ve piyasa yapıcılarına ait olduğu belirlenen adreslere 339,2 milyon dolar değerinde ek Bitcoin gönderdi. Onchain analiz platformu Arkham'a göre, Alman hükümeti bir kripto borsasına 800 Bitcoin (45,9 milyon dolar), piyasa yapıcı B2C2 Group’a ait olduğu düşünülen bir adrese 5.000 Bitcoin (287,1 milyon dolar) ve piyasa yapıcı Cumberland DRW'ye 107 Bitcoin (6,2 milyon dolar) gönderdi. Ayrıca, etiketlenmemiş bir adrese 400 Bitcoin (23 milyon dolar) gönderildi. Salı günü Alman hükümeti kripto borsasından 1.692 Bitcoin (96,9 milyon dolar) geri aldı. Pazartesi günü hükümet etiketli adresler, Arkham tarafından piyasa yapıcılar ve borsalara ait olduğu belirlenen adreslere 15.000'den fazla Bitcoin (866 milyon dolar) transfer etti. Ancak, borsalardan daha sonra 3.623 Bitcoin (203,7 milyon dolar) Alman hükümetine geri gönderildi.

BlackRock USD Institutional Digital Liquidity (BUIDL) fonu, piyasa değerinde 500 milyon doları aşarak Franklin Templeton’ın blokzincir tabanlı yatırım fonunu geride bıraktı

Mart ayında Ethereum ağı üzerinde başlatılan ABD Hazine tahvilleri destekli tokenize fon yayınlandığı tarihte Etherscan verilerine göre 502,8 milyon dolar değerinde BUIDL tokeni içeriyordu. Bu durum, BUIDL’yi dünyadaki en yüksek değerli tokenize hazine fonu yapıyor. Securitize CEO'su Carlos Domingo açıklamasında, "BUIDL'yi kurumsal kripto getirileri için temel bir katman haline getirme çabalarımızı sürdürürken, gördüğümüz benimseme ve büyüme konusunda çok heyecanlıyız." dedi. BUIDL'nin rekor kıran büyümesi son aylarda bazı kripto sektörü oyuncuları tarafından benimsenmesinin ardından geldi. Bu yılın başlarında, Mountain ve Ondo gibi DeFi protokolleri, türev ürünleri için BUIDL'yi kullandı. Geçen hafta, Hidden Road, FalconX ile birlikte BUIDL'yi ağında teminat olarak kabul etmeyi kabul etti.