Yakın zamanda 1,7 milyar dolarlık "uyuyan" Bitcoin'in hareket ettirilmesi kripto piyasasında satış baskısının artmasına yol açabilir. 11-12 Ağustos arasında 29,206 Bitcoin'in zincir üstünde transfer edildiğini belirten analist XBTManager, bu durumun Bitcoin fiyatında baskı oluşturduğunu ifade etti. Ancak, analist Tony Sycamore, orta vadede makro koşulların iyileşmesiyle Bitcoin'in 70.000 dolar direncine ulaşabileceğini öne sürüyor. Glassnode analistleri ise piyasanın belirsizliğine rağmen, büyük cüzdan sahiplerinin birikim eğilimi gösterdiğini vurguluyor.

Singapur'un en büyük bankası DBS blockchain destekli "hazine tokenları" pilot uygulamasını başlattı

Singapur'un en büyük bankası olan DBS Bank, Alibaba'nın fintech iştiraki Ant Group'un uluslararası kolu Ant International ile birlikte "DBS Treasury Tokens" adlı bir pilot proje başlattı. Bu proje, hazine ve likidite yönetimini iyileştirmeyi amaçlıyor. DBS'in izinli blockchain ağı üzerinde çalışan proje, Ant International'ın grup içi işlemlerinin çözüm süresini günlerden saniyelere indirerek likidite yönetimini optimize ediyor. Bu girişim, DBS'in geleneksel bankacılık hizmetlerinde yeni verimlilikler yaratmayı hedefleyen önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Spot Ethereum ETF’leri 24 milyon dolarlık net giriş kaydederken, Grayscale’in ETHE fonu tekrar negatif akışlara döndü

ABD spot Ethereum ETF'leri Salı günü 24,34 milyon dolarlık net giriş kaydederek pazartesi günkü pozitif akışını sürdürdü. Ancak Grayscale Ethereum Trust (ETHE), önceki gün sıfır akıştan sonra tekrar negatif akış yaşadı ve 31 milyon dolarlık çıkış kaydetti. BlackRock’ın ETHA’sı 49,12 milyon dolarla en büyük girişe sahipti. Spot Bitcoin ETF’leri de 38,94 milyon dolarlık net giriş kaydetti, BlackRock’ın IBIT’i 34,55 milyon dolarla en büyük katkıyı sağladı.