SoSoValue verilerine göre, çarşamba günü en büyük giriş, 57,79 milyon dolar ile Fidelity’nin FBTC’sine oldu. Bunu, mayıs başından bu yana en büyük fon alımını gerçekleştiren Franklin Templeton’ın spot bitcoin fonu takip etti ve 31,66 milyon dolar giriş sağladı. En büyük net varlık değerine sahip olan BlackRock’un IBIT’i, 22,24 milyon dolar net giriş bildirirken, Valkyrie’s BRRR 20.68 milyon dolarlık net giriş sağladı. Invesco ve Galaxy Digital’in BTCO fonu yaklaşık 9,5 milyon dolar giriş kaydederken, Ark Invest, 21Shares, Bitwise ve VanEck fonları daha küçük miktarlarda net girişler bildirdi. İkinci en büyük bitcoin ETF’si olan Grayscale’in GBTC’si ise dün 8,15 milyon dolar net çıkış bildiren tek fon oldu. Ayrıca, 11 spot bitcoin fonunda toplamda 1,25 milyar dolar değerinde işlem gerçekleştirildi. Ancak spot bitcoin ETF’lerinde işlem hacmi bu yılın Mart ve Nisan aylarındaki günlük 12 milyar doların üzerindeki işlem hacmine kıyasla önemli ölçüde daha düşük seviyelerde kaldı. ETF’ler, Ocak ayından bu yana toplamda 15.42 milyar dolarlık net giriş topladı.

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının varlık artışında Nisan 2023’ten bu yana en hızlı aylık orana ulaşıldı

CryptoQuant analistlerine göre Bitcoin balinaları, Nisan 2023’ten bu yana en hızlı büyüme oranı olan %6.3 ile varlıklarını artırıyor, bu da Bitcoin talebinin arttığını gösteriyor. Analitik firmasının yayımladığı piyasa raporunda, uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin talebindeki artışın dijital varlığın fiyatını desteklediği belirtildi. Bu durumun, Alman ve ABD hükümetlerinin elindeki ele geçirilmiş Bitcoinlerin ve iflas etmiş Bitcoin borsası Mt. Gox’tan dağıtılan fonların piyasaya girmesiyle artan arzına rağmen gerçekleştiği vurgulandı. Raporda Bitcoin fiyatının 71.000 dolardan mevcut 58.000-59.000 dolar aralığına düşerken balinaların birikim hızının arttığı söylendi. Analistler, fiyatlar Haziran başında 70.000 doların üzerine çıktığında uzun vadeli yatırımcıların güçlü karlar elde ettiklerini, ancak sonrasında bazı kayıplar yaşadıklarını ve satış yapmaya daha az istekli olduklarını belirttiler. “Bu, Bitcoin fiyatının dibe vurmasının erken bir işareti olabilir.” Diye eklediler. Ancak, CryptoQuant raporunda, stabilcoin likidite büyümesi henüz tam olarak başlamadığı için Bitcoin fiyatlarının dibe vurmasının ve yeni bir yükseliş trendine başlamasının biraz daha zaman alabileceği ifade edildi.

Goldman Sachs kripto para piyasasına giriyor, bu yıl üç tokenize edilmiş fon başlatmayı planlıyor

50 yıllık banka yıl sonuna kadar üç adet tokenizasyon projesi başlatmayı planlıyor. Bu projelerin detayları henüz belli değil ancak birinin ABD fon sektörüne, diğerinin ise Avrupa borç piyasalarına odaklanacağı biliniyor. Goldman Sachs ayrıca, tokenleştirilmiş varlıklar için Pazar yerleri oluşturmayı planlıyor. Ayrıca, BlackRock, Franklin Templeton ve Fidelity gibi rakip firmalar son dönemde “gerçek dünya varlıklarının” tokenleştirilmesi alanında önemli adımlar attı. BlackRock CEO’su Larry Fink, tokenizasyonun “piyasaların gelecek nesli” olduğunu söyledi. Bu açıklamadan birkaç ay sonra varlık yöneticisi şirketi, blockchain teknolojisiyle çalışan BUIDL isimli hazine ürününü piyasaya sürdü. BUIDL’ın piyasa değeri kısa süre önce 500 milyon doları aştı. Franklin Templeton, ayrı olarak Stellar ve Polygon block zincirlerinde faiz ödeyen bir zincir üstü fon ve ilgili BENJI token’ı piyasaya sürdü. Fidelity International ise bir para piyasası fonundaki hisseleri tokenleştirdı. Goldman Sachs, rakiplerinin çoğunun aksine, düzenleyici kaygılar nedeniyle tamamen merkeziyetçi Ethereum gibi block zincirleri yerine izinli ağları kullanmaya odaklanıyor. Firma, izinli block zincir ağlarıyla ilk olarak 2021 yılında çalışmaya başladı.