56 milyar dolarlık ödeme paketinin hissedarlar tarafından onaylanmasının ardından gerçekleştirilen yıllık hissedarlar toplantısı kapsamında Elon Musk, önemli açıklamalarda bulundu.

Musk, 2025 yılında 1.000’den fazla insansı Optimus robotunun fabrikalarda çalışacağını açıkladı. Musk aynı zamanda Optimus programı sayesinde Tesla’nın 25 trilyon dolarlık şirket olabileceğini söyledi.

Musk, 2025’te bu sayının birkaç bine kadar çıkacağını ancak üretimin sınırlı olacağının altını çizdi. Tüketicilere yönelik satıştan ise bahsetmedi. Son olarak CEO, 2026 yılına kadar Optimus'un tamamen yazılımsal olarak özelleştirilebilir bir robot olacağına inandığını söyledi.

Musk, toplantı sırasında Tesla özelinde sadece "yeni bir bölüme" başlamakla kalmayıp, tamamen "yeni bir kitap" yazmak üzere olduğunu söyledi. Dediğimiz gibi CEO için bu kitabın baş kahramanı Optimus. 2021 yılında başlayan insansı robot işi hızla ilerliyor ancak istenen seviyeden halen çok uzakta.

Musk, robotların sizin için yemek ya da temizlik yapabileceğini, fabrikada çalışabileceğini ve hatta çocuklarınıza öğretmenlik yapabileceğini öne sürdü. O gün geldiğinde Musk, Optimus'un Tesla'nın piyasa değerini 25 trilyon dolara yükselteceğini söyledi, en azından buna inandığını ifade etti.

 

KAYNAK:donanimhaber.com