Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle 5. kez seyircilerini ağırlamaya hazırlanan Bergama Tiyatro Festivali bugün başlıyor. Tiyatro sahnesinin öne çıkan örnekleriyle birlikte yerli ve uluslararası performansların yanı sıra farklı yaşlardaki katılımcılara yönelik festival özel içerikleri, disiplinlerarası atölye çalışmaları, paneller, söyleşiler ve yürüyüşlerden oluşan çok yönlü festival programı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir ve Bergama Belediyesi katkıları, BERKSAV (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı), Bergama Ticaret Odası ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle takipçileriyle buluşacak.  

Fibabank ve Ateş Çelik sponsorluğunda BERaBER tarafından Bergama’nın tarihi mekanları Asklepion Antik Tiyatro, Emre Arolat imzalı kültür merkezi BerKM, Bergama’nın bağımsız kültür sanat alanı Odeon Pergamon,, asırlık Çınarlı Kahve ve Osmanlı Arastası başta olmak üzere farklı mekanlarda hayat bulacak olan festival, üç güne yayılan programı boyunca her yaştan sanat severe kapılarını açacak.

Bu yıl Bergama Tiyatro Festivali kapsamında ilk kez düzenlenecek ve Ege Bölgesi’nde tiyatro ve performans üreten yerel üreticileri Türkiye’deki sahne sanatları profesyonelleri ile buluşturmayı hedefleyen KİOSK performatif showcase katılımcılara yeni ifade alanları sunarak, Ege bölgesi üreticilerine finansal, idari ve operasyonel becerilerini geliştirme fırsatı tanıyacak.