Japonya ziyaretinin ilk gününde Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen’i ziyaret eden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Türkiye Belediyeler Birliği heyetinin Japonya ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Eroğlu “Türkiye Belediyeler Birliğimiz Dünya’nın birçok noktasındaki belediyeler ile yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, iyi örneklerin karşılıklı paylaşımının sağlanması amacıyla ortak çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Japonya’ya Türkiye’den değerli belediye başkanlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyarette atık yönetimi ve afet yönetimi konularında Japon mevkidaşlarımız ile birlikte görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.
SIFIR ATIK BÜTÜN DÜNYANIN ORTAK SORUNU
Sıfır Atık konusunun Dünya halklarının ortak sorunu olduğuna dikkat çeken Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Geri dönüştürülmesi mümkün olan birçok atık diğer atıklarla birlikte çöplerin depolandığı alanlara gidiyor. Burada çok ciddi bir israf gerçekleşiyor. Bunun yanında doğaya verilen zarar da azımsanamayacak seviyelere çıkıyor. İsrafın önlenmesi, insanlık olarak ortak malımız olan geri dönüştürülebilecek maddelerin yeniden kazanımı ve yine hepimizin birer parçası olduğumuz doğayı korumak adına daha nasıl çalışmalar yapabiliriz düşüncesinden yola çıkarak Japon mevkidaşlarımız ile birlikte proje gerçekleştiriyoruz” dedi.
BÜTÜN HEMŞERİLERİMİ SIFIR ATIK GÖNÜLLÜSÜ OLMAYA DAVET EDİYORUM
Tokat Belediyesi olarak katı atık birliği ile birlikte tesislerinin modernizasyonunu tamamlama çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Başkan Eroğlu “ Her ne kadar atıklar tesislerde ayrıştırılabilse de geri dönüşümün başladığı ilk adımın evlerimizde atılabileceğini unutmamalıyız. Ülkemizde sıfır atık konusunda atılan ilk önemli adımlar, konunun bir projeye dönüştürülmesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlamıştı. Bizler de tesislerimizde ve çevreye duyarlı alanlar olarak ürettiğimiz projelerimizde her geçen yıl çalışmalarımızı biraz daha geliştiriyoruz. Gayretlerimizin insanlık adına daha güzel sonuçlar vermesi için hemşerilerimizin verdiği desteğin daha da artırılmasına ihtiyacımız var. Gelin daha duyarlı olalım, çöplerimizi ayrıştırmaya evimizde başlayalım. Çöp yerine geri dönüşüme atılan bir pet şişenin bile çok değerli olduğunu, kendimize, doğamıza ve bütün insanlığa bir iyilik yapmış olduğumuzu bilelim. Başta hanım kardeşlerimizin öncülüğü olmak üzere bütün hemşerilerimizi sıfır atık gönüllüsü olmaya davet ediyorum” dedi.
DEPREMLERİN ACI SONUÇLARINI AFET ÖNCESİ TEDBİRLERLE AZALTABİLİRİZ
Projenin ikinci bölümünün afet yönetimi konusu olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu “Japonya ile ülkemiz arasında uzun yıllardır devam eden bir dostluk var. Bu dostluk tarih içerisinde ülkelerin yaşadığı olumsuz durumlarda birbirine verdiği destekten ve kültürel yakınlıktan ileri geliyor. Ülkemiz içerisinde birçok deprem fay hattının bulunduğu ve yaşanan depremlerin acı sonuçlarını her zaman hissettiğimiz bir ülke. Japonya da dünyada en çok depremin yaşandığı bir ülke olması münasebetiyle burada yapacağımız proje çalışmasının afet öncesi tedbirler noktasında oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Afetler doğa olayları. Fakat gelişen teknolojiler ve alınacak çağa uygun tedbirlerle ilgili yaklaşımları konuşacağımız bu proje çalışmalarının çok faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.