Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında önemli gündem konularına dair açıklamalarda bulundu.

Öncelikle koronavirüsle ilgili konuşan Erdoğan, önlemlerin sıkılaştırılacağına dikkat çekerek, "İşi biraz gevşetince baka sayıları yeniden arttı. Şimdi işi sıkı tutmak durumundayız." ifadelerini kullandı. Ayrıca koronavirüs aşısı için Aralık ayında önemli gelişmeler kaydedilebileceğini de duyurdu.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ARTTIRILABİLİR

Başkan Erdoğan, koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesiyle özellikle Ankara ve İstanbul gibi illerde artış gözlendiğini, günlük vefat sayılarının ciddi düzeyde olduğunu belirterek, "Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığımız tedbirlerini artırmak durumunda. Bizlerde toplu taşım araçlarında olsun, düğün, nikah bu tür, buralardaki yaklaşımlarımızı daha kararlı bir hale getirdik. İçişleri Bakanlığımızın da açıklaması ile buralardaki uyarılarımız daha sıkı bir durumda." dedi.

SERRAC'IN GÖREVİ BIRAKMASI ÜZÜCÜ

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac'ın görevi bırakmasının üzücü olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Libya'da sayın Serrac ve ekibi bir yerde adeta, darbeci Hafter'in bu adeta işgalinden kurtulma durumuna geldiler. Şimdi ise darbeci Hafter zaten her geçen gün kayıba doğru gidiyor. Eninde sonunda darbeci Hafter kaybedecek. Serrac'ın aldığımız haberleri, bizler de kendilerine bazı haberler ulaştırdık. Bu hafta içerisinde heyetlerimizin Libya Milli Mutabakat Hükümeti ile bazı görüşmeleri olabilir. Görüşmelerle birlikte işi olması gereken istikamete inşallah dönüştürürüz." ifadelerini kullandı.

MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞMEDE SIKINTIMIZ YOK

Başkan Erdoğan, Doğu Akdeniz gerilimiyle ilgili şunları kaydetti:

Başta Şansölye Merkel, Komisyon Başkanı olarak Michel, İspanya Başbakanı Sanchez, İtalya Başbakanı Conte ile görüşmeler yaptık, yapıyoruz. Burada deniz yetki alanlarından başka bir yaklaşım var. Bizim Miçotakis ile görüşme noktasında sıkıntımız yok. Neyi görüşeceğiz, aslolan budur. Meis'tekileri dayatma olursa bunun bir anlamı yok.

Oruç Reis en kısa zamanda görevinin başına dönecek

Biz Oruç Reis'i bakım için limana çektiysek bunun da bir anlamı var. Bu anlamlı bir yaklaşımdır. Diplomasiye bir fırsat tanıyalım, Yunanistan bizim bu yaklaşımımızı olumlu istikamette karşılasın ve buna göre de adım atalım. Bunun için yaptık. Bu demek değildir ki, artık tamamen bizim sismik araştırmalarımızın durması anlamına değildir. Tamir bittikten sonra Oruç Reis tekrar görevinin başına dönecektir.

GÖVDE GÖSTERİSİNİN BÜYÜĞÜNÜ YAPARIZ

Erdoğan, Türkiye'nin Yunanistan ile masaya oturmaya hazır olduğunu vurgulayarak, "Biz her zaman iyi niyet olduktan sonra görüşmeye hazırız, kendilerine bunu da söyledik ama kalkıp da Yunanistan Cumhurbaşkanı adaya gelip gövde gösterisi yapacaksa biz çok daha büyüğünü yaparız." dedi.

Mısır ve Yunanistan anlaşması bizi üzdü

Mısır ile çok farklı bağlarımız olduğunu söyleyen Erdoğan, "Mısır ile istihbari görüşmelerin yapılması başkadır, yaparız. Bizim açımızdan engel yoktur. Mısır ile Yunanistan'ın yaptığı anlaşma bizi üzmüştür." dedi.