Özellikle ölüm aylığı alan SSK'lı ve Bağ-Kur'lu kız çocukları, evlendiklerinde bu yardımdan faydalanabilecek. Bu durumda olan kız çocuklarına verilecek çeyiz yardımı, aldıkları yetim maaşının 24 katı kadar olacak ve böylece 2 yıllık maaşlarını peşin olarak alabilecekler

Temmuz ayındaki düzenlemelerle birlikte, en düşük çeyiz desteği 75 bin TL olarak belirlendi.

Gençler, kamu bankalarında açılan çeyiz hesabıyla 3-5 yıl birikim yaparak 27 yaşından önce evlendiklerinde devlet katkısı alabilecekler. Devlet katkısının üst sınırı 57 bin 915 TL olacak. 

5 yıl boyunca 231 bin 660 TL ve üzerinde birikim yapanlar, bu devlet katkısından yararlanabilecek. Çiftler isterse bu destekten ayrı ayrı faydalanarak toplam tutarı ikiye katlayabilecekler.

Gençler, kamu bankalarında açılan çeyiz hesabıyla 3-5 yıl birikim yaparak 27 yaşından önce evlendiklerinde devlet katkısı alabilecekler. 

Devlet katkısının üst sınırı 57 bin 915 TL olacak. 5 yıl boyunca 231 bin 660 TL ve üzerinde birikim yapanlar, bu devlet katkısından yararlanabilecek.

Çiftler isterse bu destekten ayrı ayrı faydalanarak toplam tutarı ikiye katlayabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenmeyi planlayan gençler için "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında 150 bin TL'ye kadar faizsiz evlilik kredisi sağlıyor. Bu kredi, deprem bölgesinde uygulamaya başlandı ve ardından Zonguldak, Bartın, Karabük gibi iller de dahil edildi. Başvurusu onaylanan çiftler, 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli bu krediden yararlanabilecekler.

Bu destekler, evlilik hazırlığı yapan gençlerin hayallerindeki düğün için önemli bir adım atmalarına yardımcı olacak.