Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ağustos ayı dış ticaret rakamlarını Türkiye İhracatçılar Merkezi (TİM) ile birlikte düzenlenen bir toplantı ile paylaştı.

Bolat, daha önce yaptığı açıklamalarda dış ticarette ağustos ayından ümitli olduğunu dile getirmişti.

Bakan Bolat, ağustos ihracat rakamlarını, "Ağustos ihracatımız 2023'ün aynı ayına göre yüzde 2,4 artış ile 22,1 milyar dolar olmuş ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek ağustos ihracatı olarak kayıtlara geçmiştir." diyerek açıkladı.

Bakan Bolat sunumundaki sözlerine rekor müjdesi ile başlayarak şu ifadeleri kullandı:

Ağustos ayında da ihracatınız 9. kez rekor kırdı. İthalatımızda ve cari açıkta güçlü bİr azalış trendi devam ediyor. Bunun anlamı Türkiye için daha fazla ihracat, daha fazla döviz birikimidir. Makro ihtiyati istikrarı da güçlü bir katkı sunmuş bulunuyoruz.

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,5 büyüdü ve Türkiye ekonomisi üst üste 16 çeyrek büyümüş oldu. Böylece yılın ilk yarısında yıllık büyüme yüzde 3,8 oldu. Yıllıklandırılmış milli gelir ise ikinci çeyrek itibarıyla 1,2 trilyon doları aştı. Birinci çeyrekte ihracatın net mal ve hizmet ihracatının büyümeye katkısı 1.6 puandı, ikinci çeyrekte yüzde 2,5’lik büyüme oranına net mal ve hizmet ihracatının katkısı 1.3 puan oldu.