İnsanların yazlık bölgelerden şehre dönmesiyle dijital içerik tüketiminin de yüzde 10 oranında artış gösterdiğini söyleyen Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, bu süreçte markaların dikkat etmesi gerekenleri anlattı. Back to School döneminin sadece kırtasiye sektörünü değil birçok sektörü domine ettiğine dikkat çeken Kaplan, okul alışverişinde özellikle sağlıklı ürünlerin öne çıktığının altını çizdi.

Yaz sezonunun son bulmasıyla başlayan Back to School dönemi, birçok sektörde hareketlilik yaratıyor. İşini dijitale taşıyan ve rekabet avantajı kazanmak isteyen markalar ise dijitalde başarılı olmanın yollarını arıyor.

Amerika'da Temmuz ayında Türkiye'de ise Ağustos'un son haftalarında okul alışverişinin artış gösterdiğini söyleyen Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, " Özellikle ihracat gerçekleştiren markaların ülkelerin kültürel alışkanlıklarına çok dikkat etmeli. Back to School, dijital reklam stratejilerinin planlanmasında göz önünde bulundurması gereken önemli bir zaman dilimi. Sadece çocuk alışverişi değil, genel alışveriş eğilimlerinde de artış gözlemliyoruz. Özellikle kullanıcıların yüzde 54'ü alışveriş yapmak için bu dönemi bekliyor. Ayrıca ebeveynlerin yüzde 55'i de alışveriş yapmadan önce ürünleri mutlaka araştırıyor. Özellikle Back to School döneminde sağlıklı ürünler ve içerikler ön plana çıkıyor. Geri dönüştürülebilir malzemeden yapılan ürünler, doğal formüllerle elde edilen kalemler ve kimyasal içermeyen boya kalemleri en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.O yüzden bu dönemde seçkin ve güvenilir markalar daha çok tercih ediliyor" dedi.

Kaplan, bu dönemde özellikle video reklamların öne çıktığını belirtiyor: "Instagram ve TikTok gibi platformlarda sponsorlu reklamlar ve iş birliği çalışmaları yaygın olarak kullanılıyor. Video içeriklerde ilk 3 saniye son derece kritik; bu nedenle videolar genellikle 15 saniyeyi geçmemeli ve tüm önemli bilgiler bu süreye sığdırılmalı. Başarılı bir reklam kampanyası için bütçenin etkin bir şekilde yönetilmesi ve hedef kitle analizinin doğru yapılması gerekiyor. Marka görünürlüğünü artırmak için farklı platformlarda sürekli varlık göstermek çok önemli. Hedef kitleyi her aşamada yakalayabilmek için stratejik bir yaklaşım benimsemek gereklidir. Bu dönemin sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirebilmek için uzman bir ekip tarafından detaylı analiz ve planlama büyük önem taşımaktadır."