Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den gelen son açıklamalar, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ bölgesindeki harekatının başarıyla devam ettiği bilgisini ortaya koymuş oldu. Aliyev, açıklamasında Zengilan kent merkezi ve 6 köyüyle birlikte  Fuzuli, Cebrail ve Hocavend'e bağlı 18 köyün daha Ermenistan askerlerinin varlığından temizlendiğini bildirdi.

ALİYEV'DEN ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI

Ulusa sesleniş konuşması gerçekleştiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fuzuli ilinin Dörtçınar, Kürtler, Yukarı Abdurrahmanlı, Kargapazar, Aşağı Veyselli ve Yukarı Aybasanlı köylerinin işgalden kurtarıldığını açıkladı. Öte yandan Cebrail iline bakıldığında, Sarafşa, Hasankaydı, Fuganlı, İmambağı, Taşveyselli, Aktepe ve Yar Ehmedli köyleri de işgalden arındırıldı.

Hocavend ilinde ise Ağcakend, Mülküdere,Taşbaşı, Güneşli  ve Veng köyleri işgalden kurtarıldı. Ayrıca Hocavend'deki Veng köyünün ismi de Çınarlı olarak değiştirildi.

Zengilan ilinin toprakları kurtarılıyor

Aliyev, Azerbaycan ordusunun Zengilan ilinde bulunan toprakları da kurtarmaya başladığının altını çizerek kent merkezi ile Havalı, Zerneli, Memmedbeyli, Hekeri, Şerifan ve Muganlı köylerinin de kurtarıldığını belirtti.