Her yıl 16-22 Eylül tarihlerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Etkinlikte bir araya gelen sporsever vatandaşlar, yürüyüş ve egzersiz yaptı, bisiklete bindi. 

SOSYAL MESAFELİ SPOR ETKİNLİĞİ

Tuzla Belediyesi'nin düzenlediği spor etkinliği, koronavirüs kapsamında alınan önlemler doğrultusunda sosyal mesafeye uygun bir şekilde gerçekleştirildi. Etkinlik önce "Bisiklet ve Koşu" etkinliği ile başladı. Onlarca sporseverin katıldığı etkinlikte vatandaşlar sosyal mesafe kurallarına titizlik göstererek Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi önünde toplanmalarının ardından sahil boyunca yürürken, diğer grup da bisiklet sürdü.

Yürüyüş ve bisiklet sürme etkinliğinin tamamlanamsının ardından başlangıç noktası olan Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi önüne geri gelen sporseverler burada egzersiz hareketleri yaptı.

GENİŞ YAŞ GRUBUNDA KATILIM OLDU

Tuzla Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, etkinliğe çok geniş yaş grubunun katılım göstermesinden ötürü çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "İlçemizde tüm yıl boyunca sportif etkinlikler, kurslar, kulüp bazlı çalışmalar düzenliyoruz. Bugün de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bir spor etkinliği düzenledik. Sağlıklı yaşam için ilçemizde sahip olduğumuz her köşeyi, her alanı değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

75 YAŞINDA, GENÇ ENERJİSİ VAR

Etkinliğe katılanlardan 75 yaşındaki Ahmet Poyraz isimli vatandaş, enerjisinden bulduğu gençliği spora borçlu olduğunu belirterek Tuzla Belediyesi'nin düzenlediği etkinliği çok beğendiğini dile getirdi.

Poyraz, "Her zaman Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’dan bu etkinliklerin devam etmesini istiyorum. Spor çok güzel bir şeydir. Gençlere tavsiye ediyorum. Gençler beni maalesef dinlemiyor." dedi.

SPOR HEPİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Mustafa Uzun ise pandemi döneminde spor yapmanın önemli olduğunun altını çizerek, "Özellikle pandemi döneminde insanların bağışıklık sistemini güçlendirdiği için muhakkak herkesin spora önem vermesi ve yapması çok önemlidir. Bunu herkesten rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yavuz Aksu ise; "Biz haftada 4 gün koşuyoruz. Herkese tavsiye ediyoruz. Avrupa Etkinlik Haftası’nda herkesin katılmasını tavsiye ediyoruz ve katılıyoruz." dedi.