TSE Başkanı Adem Şahin ile Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) talepte bulunan alışveriş merkezlerine "TSE Güvenli Hizmet Belgesi" vereceklerini açıkladı. AVM'lere verilecek bu belgenin vatandaşlara güven verme amacılığıyla verileceğinin altını çizen Şahin'in açıklamaları şu şekilde:

"Bu belgeyi alan AVM yönetimi, oluşturduğu kendi izleme takımıyla ve yine bizle birlikte sürekli kendisini yenileyerek bu tedbirleri gözden geçirmek mecburiyetinde. Bugün aldığımız tedbir yarın geçersiz, yarın aldığımız tedbir de öbür gün belki daha sıkılaştırılması gereken tedbir haline gelebilir diye düşünüyoruz."

TSE Güvenli Hizmet Belgesi'ni alan AVM'lerin nasıl denetleneceğine ilişkin bilgi veren Şahin, "Bunlar süreli belgeler, süreç de dinamik. AVM yönetimleri belgeyi aldıktan sonra bunu kendileri denetleyecekler ama biz de bu denetimlere ve kurallara bağlı kalınıp kalınmadığı noktasında denetimimizi yapacağız."

ALINAN ÖNLEMLER BİR KAMU KURUMU TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMELİ

Şahin, AVM'lerde aldıkları tedbirin bir kamu kuruluşu tarafından değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Biz AVM'lerde Kovid-19'a karşı çok ciddi manada önlemler aldığımızı iddia ediyorduk ama bu iddianın bir kamu kurumu tarafından doğrulanması bizim için son derece önemli." dedi. 

EK ÖNLEMLER ALINACAK

Alınacak ek önlemlerden bahseden Altaş, "Yeme içme merkezlerindeki masa mesafelerinin biraz daha açılması, asansörlerimizin tek kullanımdan sonra dezenfekte edilmesi, sadece yaşlıların ve 15 yaş altının buraları kullanması, yürüyen merdivenlerin daha sık dezenfekte edilmesi ve lavabolara el değmeden girip çıkabilmek gibi önlemlerimiz var." dedi.

BELGEYİ ALMAK MESELE DEĞİL

Altaş, TSE'nin vereceği belgeyi almanın yeterli olmadığını, aynı zamanda bu belgedeki talimatlara uyulması gerektiğinin altını çizerek, "Bütün yönetim merkezlerimizi uyarıyoruz. Bu belgeyi almak yetmiyor, bunun devamını da sağlamalısınız. Belgeyi kaybedenler çok ciddi bir prestij kaybederler." şeklinde konuştu.