Sultangazi'de kan donduran bir cinayet işlendi. Gelen bilgilere göre, Sultangazi'de define arayan iki kişi, Batuhan Ünal adlı bir şahsın öldürdükten sonra battaniyeye sarıp gömdüğü talihsiz kadının cesedini buldu. Batuhan Ünal ve ona yardım ettiği anlaşılan Furkan Salih Gürlek'in suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi.

ANNESİNİN CESEDİYLE 4 GÜN YAŞAMIŞ

Tutuklanarak cezaevine gönderilen sanıklar Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katıldı. Burada savunma yapan Batuhan Ünal, annesi Melahat İsbir'i öldürdüğünü kabul etti. 19 Aralık 2019 tarihinde evine gittiğinde annesini tanımadığı bir adamla gördükten sonra hiçbir şey söylemededn evden çıkıp gittiğini söyleyen Ünal, daha sonra eve dönüp eşyalarını toplamaya başladığını, annesinin ne olduğunu sorduğunda bundan böyle babasıyla yaşayacağını söylediğini anlattı.

 

Babası hakkında kötü sözler söylediğini iddia etti

Sanık annesine uygunsuz bir ilişki yaşadığı için babasıyla ilgili hiçbir söz söylemeye hakkı olmadığını, bunun üzerine annesinin, "Baban gibi korkak mı olacaksın? 40 yaşında kadınım, ne yapıp yapmayacağımı sana mı soracağım?" gibi bir cümle kurarak kendisine tokat attığını söyledi.

Ardından ayakkabılıkta duran çekici alarak annesine vurmaya başladığını, bu esnada gözünü kapattığını iddia eden Batuhan Ünal, annesini bu şekilde öldürdükten sonra battaniyeye sararak 4 gün boyunca evde tuttuğunu itiraf etti.

'KIZ ARKADAŞIMI ÖLDÜRDÜM' DEYİP YARDIM İSTEDİ

Furkan Salih Gürlek, Batuhan Ünal'ın kendisini arayıp kız arkadaşını öldürdüğünü, bu sebeple kendisinden yardım istediğini ileri sürdü. Bu olaya inanmadığını söyleyen Gürlek'in, Ünal'ın yanına gitmesiyle gerçeği öğrendiği, ardından cesedi battaniyeye sarılı bir şekilde araziye gömdüklerini itiraf etti. 

Kız kardeşini morgta tanıyamadı

Maktulün kardeşi Fatih İsbir, olaydan 3 gün sonra Batuhan Ünal'ın parti verdiğini ve bu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştığını söyledi. Morgtayken kardeşini tanımakta güçlük çektiğini söyleyen İsbir, katilden ve yardımcısından şikayetçi olduğunu söyledi.

20'şer yıl hapis cezası istemi

İddianamede, Batuhan Ünal hakkında tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Furkan Salih Gürek'in de "tasarlayarak yakın akrabayı öldürmeye yardım etme'' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemi yer aldı. Mahkeme ise sanıkların tutukluluk halinin devamında karar kılarak duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.