Gelen son dakika haberine göre altın fiyatlarında sert bir düşüş yaşandı.  Hafta başında 1955 dolar seviyesini gören ons altın, dolar endeksindeki güçlenmeyle beraber 1882 dolara kadar inerken, gram altın fiyatları ise 476 liradan 462 liraya kadar düştü.

FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ ÇOK ANİ VE SERT OLDU

Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, altın fiyatlarındaki düşüşün hiç beklenmediğini belirterek, "Altın fiyatları için özellikle 1950 seviyesinin üzerinde kapatması gerektiğini ve 2000 dolara yönelmesi gerektiğini aksi taktirde zayıflama sinyalleri olduğunu ifade etmiştik." ifadelerini kullandı.

Altında 1917-1920 bandı kırıldı

Dolar endeksindeki ani yükselişin bütün emtialarda fiyat yükselttiğini belirten Ergezen, "Altın fiyatlarında da bunun etkisini gördük. Açıkçası altın fiyatları için 1917-1920 bandının kırıldığını artık söyleyebiliriz. Bu seviyenin altında kaldıkça satış baskısı devam edecektir." şeklinde konuştu.

Yükselen dolar endeksi satış baskısına neden oluyor

Ergezen, yükselen dolar endeksiyle ilgili olarak, "Geçtiğimiz hafta da işaret etmiştik zaten dolar endeksi emtialar üzerinde baskı kuruyordu. Petrol üzerinde de baskısı vardı. Dolar endeksi yukarı hareketine devam ettikçe emtialardaki satış baskısı bir süre daha devam edecek diye düşünüyorum." dedi.