Almanya hükümeti, ABD ile ticaret gerilimlerine rağmen Amerikan ürünlerine yönelik boykot çağrılarını benimsemeyi reddetti. Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Berlin’in hem siyasi hem ekonomik düzlemde Washington’la yapıcı ilişkiler kurmak istediğini söyledi. Hebestreit, "Alman hükümeti Amerika Birleşik Devletleri ile iyi ilişkilere, özellikle de iyi ticaret ilişkilerine önem veriyor. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Hebestreit, yeni ticaret bariyerlerine ihtiyaç olmadığını ve mevcut engellerin azaltılması gerektiğini vurguladı. Sözcü, "Bu bağlamda bu tür taleplerle hemfikir değiliz." dedi.

Açıklamalar, Almanya'nın ithalat ve ihracat sektörünü temsil eden BGA derneğinin Başkanı Dirk Jandura'nın uyarısının hemen ardından geldi. Jandura da olası bir boykotun yanlış bir tepki olacağını söyledi. "Zaten karmaşık olan bir durumu daha da çıkmaza sürüklememeliyiz." dedi.