Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçtiğimiz haftasonu Alman siyasetçi ve gazeteci Friedhelm Ost'u Antalya'da ağırladı. Alman gazeteci, izlenimlerini paylaştığı 'Blog Der Republik' adlı Alman bloğunda paylaşarak Türkiye'ye övgü yağdırdı.

Ost, Almanya'nın geçmiş dönem başbakanlarından Helmut Kohl'ün müsteşarlığını da yapmıştı.

"ANTALYA TATİLCİLERİ İÇİN SIKI ÖNLEMLER" BAŞLIĞINDA ÖVGÜ YAĞDI

 Bakan Ersoy'un koronavirüs sürecinde muntazam işler yaptığını söyleyen Ost'un ifadeleri:

"Korona yılından çıkış yolu dik ve oldukça zor. İspanya, İtalya, Hırvatistan gibi ülkelerle rekabette olan Türkiye, güzel iklimi, üst düzey otelleri ile iyi fırsatlara sahip. Türkiye'nin en çok tercih edilen tatil bölgelerindeki otel ve restoranlar COVID-19 virüsüne karşı savaşıyorlar. En deneyimli turizm uzmanlarından biri olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, en sıkı anti-pandemi önlemlerini Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında hayata geçirdi.

TÜRKİYE'DEKİ ORGANİZASYON MÜKEMMEL

Almanya'nın Kuzey ve Baltık Denizi kıyılarındaki tatil yerleri ve Mayorka (İspanya'nın en sosyetik ve turistik adası) ile kıyaslandığında Türkiye'de alınan tedbirler örnek olmanın da ötesinde. Almanya'ya geri dönüş uçağına binmeden 48 saat önce koronavirüs testi yaptırma zorunluluğuna karşı otel işletmecileri mükemmel bir şekilde organize olmuşlar. Türkiye'nin büyük bölümü için federal hükümetin seyahat uyarıları devam etse de ağustos ayının başından itibaren Antalya, Aydın, İzmir ve Muğla illerine yönelik olarak bu uyarılar kaldırıldı.

SONUÇLARDA ZAMANLAMA 

Ancak Almanya'ya geri dönüş uçağına binmeden 48 saat önce koronavirüs testi yaptırılmak zorunda. Bunlar da otel işletmecileri tarafından mükemmel şekilde organize edilmiş durumda ve birkaç dakika içerisinde otelin özel bir odasında tıp uzmanları tarafından bir laboratuvar ile işbirliği halinde gerçekleştiriliyor. Bir gün sonra tatilci test sonucunu alıyor. Bu da dönüş seyahati için tam zamanında. Eğer test pozitif ise turist Türkiye'de karantinaya ve tıbbi tedaviye girmek zorunda.

ERSOY HARİKA BİR İŞ ÇIKARTTI

Bakan Ersoy koronavirüs salgını sürecinde olağanüstü bir iş çıkardı. Bu yıl otellerin, hava yollarının, havaalanlarının ve diğer sayısız alanın ekonomik anlamda çok sert darbe almasına rağmen yine de Almanya'dan bu yıl tahmini olarak 2 ile 3 milyon turist bekleniyor. Birçok tatilci için sonbahar ve kış aylarında da Türk sahillerine seyahat etmek çekici olabilir. 2019'da kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı da ülke turizmi için Herkül görevi üstlenecek. Ajansın başarılı olması halinde, Marmara, Akdeniz, Ege ve Karadeniz bölgelerinde büyük fırsatlar oluşturacak ve Türkiye'ye muazzam bir döviz girdisi sağlayabilecek."