İstanbul Valisi Davut Gül, T.C İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve 15 Temmuz Gazileri’nin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü vesilesiyle, Turkuvaz Medya’nın ev sahipliğinde “15 Temmuz Unutmadık, Unutturmayacağız” konferansı gerçekleştirildi. Konferans kapsamında, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin demokrasi ve millet iradesi üzerindeki etkileri, milli birlik ve beraberlik konuları ele alındı. 

İstanbul Valisi Davut Gül: “15 Temmuz’da milletimiz feraset göstermiştir”

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Valisi Davut Gül, 15 Temmuz’un sorumlusunun din istismarcısı FETÖ olduğunu belirterek, “Bu örgütün en karakteristik özelliği inkar etmektir. Hain darbe girişiminin üzerinden geçen 8 yıl boyunca bu eylemlerini inkâr etmeleri bizi şaşırtmıyor. Türkiye ilk defa darbelerle karşılaşmadı. Ancak 15 Temmuz’un önceki darbelerden önemli bir farkı var. Bu fark, Sayın Cumhurbaşkanımız devleti    yöneten irade olarak kararlılık göstermesidir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın çağrısı üzerine 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız feraset göstererek, milli iradeye sahip çıkmıştır” dedi. 

T.C İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “15 Temmuz sosyolojik açıdan da değerlendirilmeli”

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin demokrasi ve millet iradesi üzerindeki etkilerinin konuşulduğu programda konuşma yapan T.C İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğüne dikkat çekerek, mevcut kabine döneminde yürütülen operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında 9.738 şüphelinin göz altına alındığı, 1.697’sinin tutuklandığını ve 2.036’sı hakkında da adli kontrol kararı verildiğini söyledi.

15 Temmuz gecesinde 252 vatandaşımızın şehit olduğunu, 2.740 vatandaşımızın da gazilik mertebesine ulaştığını hatırlatan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “O gece yaşananlar, farklı perspektiflerden okunmalı. Sosyal ve beşeri bilimler nezdinde üzerinde uzun yıllar çalışılmalı. Çünkü millet olarak biz, böyle bir ihaneti daha önce görmedik, tecrübe etmedik. Bu yüzden 15 Temmuz darbe girişimi, yalnızca siyasal ve hukuksal boyutuyla değil, sosyolojik açıdan da değerlendirilmesi gereken bir süreçtir” dedi. 

“Devletimize, milletimize, huzurumuza ve geleceğimize kasteden kim olursa olsun, onlarla ve kirli zihniyetleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz” diyen Ali Yerlikaya, 15 Temmuz darbe girişiminin akamete uğratılmasında etkili olan faktörler üzerinde de durdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, siyaset kurumunun verdiği mücadele demokrasimizin köklerini daha da sağlamlaştırdığına dikkat çeken Ali Yerlikaya, “Siyasetin vesayet odaklarının elinde değil, doğrudan milli iradenin elinde olması,milletin devletine sahip çıkmasında büyük rol oynadı. Bu mücadele, büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinin de bir devamıydı. Dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletin evlatları olarak, şehitlik ve gazilik makamı, bizim için ulaşılabilecek en yüksek şereftir. Vatanın selameti için, şehit ya da gazi olmayı şeref sayan aynı ruhun, aynı ecdadın evlatlarına selam olsun” dedi. 

Program kapsamında konuşma yapan Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Köşe Yazarı Dilek Güngör, Turkuvaz Medya’nın FETÖ’yle mücadelede başat rol üstlendiğine dikkat çekerek, “Medya dünyasında FETÖ tehlikesini, ülkeyi ele geçirme planlarını tüm çıplaklığıyla kamuoyunun gündemine getiren ve demokrasiyi her daim savunan bir kuruluş olan Turkuvaz Medya Grubu, gazetesinden TV’sine dergisinden radyosuna kadar yaptığı yayınlarla tarihe geçti” dedi.