Aleyna Çakır ismiyle tanınan Sema Esen'in ağabeyi Himmet Esen, yaptığı açıklamalarda cinayet zanlısı Ümitcan Uygun ve kuzeni tarafından ölümle tehdit edildiğini söyledi. İddiaya göre Ümitcan Uygun, "Ben geliyorum seni vuracağım!" diyerek Himmet Esen'i tehdit etti.

'BU KADAR SUÇU BEN İŞLESEM 20 YIL HAPİS CEZASI ALIRDIM'

Tüm Türkiye'nin konuştuğu Aleyna Çakır olayında sular durulmuyor. Bu kez açıklama yapan isim ölü bulunan genç kızın ağabeyi Himmet Esen oldu. 

Himmet Esen, can güvenliği olmadığını ve sürekli tehdit edildiğini söyledi. Ayrıca Ümit Can Uygun'un Gaziantep'e kaçtığını öne süren Esen, "Ümit denen şahıs Gaziantep'e kaçmış. Sen neden kaçıyorsun? 1,5 ay gelmedi. Bütün sosyal medya hesaplarını kapattı. Bu kadar suçu ben işleseydim şu anda herhalde savcı bana kesmişti 20 yıl ya da ağırlaştırılmış müebbet. Şu anda ben içeride yatıyordum." ifadelerini kullandı.

GÜLAY UYGUN'UN ÖLÜMÜNDE KİLİT İSİM

Himmet Esen, Ümitcan Uygun'un kuzeninin kendisine ulaştığını, "Bizden bir can gitti sizden de bir can gidecek." dediğini, ardından Ümitcan Uygun'un da kendisini arayarak, "Seni vuracağım!" diye tehdit ettiğini söyledi.

Esen, "Beni Tayfun Kürkçü aradı. Ağabey dedi ben düşman kazanmak istemiyorum zaten annesi de silahı almış gitmiş." ifadelerini kullanarak annenin ölümünde kilit isim olarak Tayfun Kürkçü'yü gösterdi.