Geçtiğimiz günlerde Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma büyüyerek fiziki bir kavgaya gelmeden önce sağlık çalışanları kapıyı kapatarak kendilerini korudu. O görüntüler başka bir sağlık çalışanı tarafından saniye saniye kayıt altına alındı. Görüntüler sosyal medyada yayılınca kullanıcılardan büyük tepki geldi. Pek çok sosyal medya kullanıcısının yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan, Ankara Valiliğinden de tepki yağdı.

HASTA YAKINLARI ANKARA'DA ACİL SERVİSİ BASTI

Sosyal medyada yayılan videoda hasta yakınlarının acil servis kapısına dayandığı, sağlık çalışanlarının ise kapıyı kapatıp kendilerini siper ederek koruma altına aldıkları görüldü.

BİR TEPKİ DE AK PARTİ'DEN GELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, resmi Twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesajlarda olayı kınadı. Çelik'in tepkisinde şu ifadeler yer aldı:

"Sağlık çalışanlarımıza kötü muamele veya şiddet, bu ülkenin tüm insanlarına ihanettir. Sağlık çalışanlarımız gözbebeğimizdir.

Her birimiz herhangi bir sağlık çalışanımıza yapılan kötü muameleyi kendimize yapılmış saymalıyız. Onlara fedakarlıkları için şükran borçluyuz.
Tüm sağlık çalışanlarımız bilsinler, ülkemizin tüm fertleri onları takdirle ve teşekkürle selamlıyor."