İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru, Konya Adliyesi önünde basın açıklamasında bulundu. Mütercimlerin hakaret ettiği imam hatip liselerinin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ülkeye büyük hizmetleri olan pek çok kişiyi yetiştirmiş kurumlar olduğunu vurguladı.

Koru'nun açıklamalarından satır başları:

"İmam hatip liselerine ve imam hatip lisesi mezunlarına karşı son derece ağır ve çirkin ithamlarda bulunan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmak için burada toplandık. İmam hatip liseleri ülkemizdeki genel eğitim sisteminin bir parçasıdır."

İMAM HATİP LİSELERİ PEK ÇOK DÜNYA ÜLKESİNİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

"Türkiye'de gün geçtikçe halkımızın yoğun ilgisini ve beğenisini kazanan imam hatip liselerinde, fen ve edebiyat derslerinin yanı sıra İslami ilimlerle ilgili dersler modern eğitim ortamlarında eş zamanlı olarak okutulmaktadır. Bu yönüyle imam hatip liseleri pek çok dünya ülkesinin ilgisini çekmekte ve özgün bir model olarak gündeme gelmektedir."

GÜZİDE OKULLARI VE MEZUNLARININ KÖTÜLENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

"Kimsenin Türkiye'nin güzide okulları ve mezunlarını kötülemesine ve iftira etmesine asla izin vermeyeceğiz. Yine bilinmesini isteriz ki İmam hatip liselerini seven, çocuklarını bu okullara gönderen, mezunlarının ülke için faydalı olduğuna inanan milyonlar, bu ağır ve çirkin ithamlara asla razı olmayacak ve imkan vermeyeceklerdir."

Açıklamanın ardından Koru ve teşkilat mensupları, Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.