Didim Belediye Başkanı Atabay (61) ile birlikte, meclis üyeleri Ali Ç. (65), Öner Ç. (60) ile Öznur G. (38), iş istemek için belediyeye gelen S.T. isimli kadına tecavüz etmekle suçlanıyordu. Türkiye'nin gündemine oturan olayda flaş bir gelişme yaşandı. CHP'li Atabay'ın savcılıkta verdiği ifadeler ortaya çıktı.

RANT ÇETESİ BANA TUZAK KURDU

Atabay, kendisinin görevden alınması için 6 yıldır uğraşan bir rant çetesinin kendisine iftira attığını ileri sürerek, "Bu çetenin kurduğu tuzak bu. Evim kurşunlandı, üniversitede okuyan kızım kaçırılmaya çalışıldı. İki başkan yardımcımız darp edildi. Yıkım kararı aldığımız gayrimenkul projesinin sahipleri benden kurtulmak istiyor." dedi.

KADIN RANT ÇETESİYLE BAĞLANTILI

Atabay, S.T. isimli kadının kim olduğunu şu sözlerle aktardı:

"S.T.'nin, savunmamda belirttiğim çete ile ilişkili olduğunu düşünüyorum. Kendisi bir internet sitesinde yazı yazıyor. Aynı zamanda Aydın ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) üyesi. Bu kişi Aydın Efeler İlçe Kadın Kolları üyesi. 2017 kadın kolları başkanlığı için seçime girdi. Ancak seçilemedi daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti."

ÖPÜŞEN KİŞİ BENİM

Gösterilen videoda yaşananlara açıklık getiren Atabay, "1 numaralı videodaki öpüşen kişi benim. Ancak karşımdaki kişi kesinlikle S.T. değil. Söz konusu kadın Z.N.Y. Bu görüntüler kendi evimde çekildi. Kuvvetle muhtemel söz konusu görüntüleri kendimiz çektik. O esnada kutlama yapıyorduk. Söz konusu anı ölümsüzleştirmek için videoya aldık." dedi.

Ardından Atabay, gösterilen ikinci ve bir kadın ve iki erkeğin cinsel ilişkiye girdiği üçüncü videodaki kişilerin kendileriyle bir alakası olmadığını belirtti.

O kadınla ilgim yok

Çiftliğin sahibi Ali Ç., S.T. isimli kadını tanımadığını ve haberlerde gösterilen çiftlik evinin kendisine ait olmadığını söyleyerek, "Madem müşteki 2 ay boyunca benim evime geldi neden yanlış evi, benimmiş gibi gösterdi?" "dedi.

Kadının yüzünü görsem tanımam

Ali Ç. kadının yüzünü görse tanımayacağını söyleyerek, "Söz konusu çiftlik evinde ne S.T.'ye cinsel saldırı oldu. Ne de aramızda grup seks yapıldı. Söz konusu kadınla hayatım boyunca bir araya gelmedim." dedi.

ATABAY'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Av. Hüseyin Uğur Poyraz, "Burada, yasal hakları 4 kat olmasın rağmen 11 katlık iki kule yapan bir firma var. Ruhsatsız ve yıkım kararı olan bu projedeki rant 50 milyon Euro. 6 yıldır süren bir kavga bu. Belediyenin, yıkım için harekete geçtiği ve bir firma ile anlaştığı süreçte bu iddialar gündeme getirildi."

Kadın hakkında iftira ve şantajdan dava açılmasını talep ettik

"Tesadüfe bakın ki belediye ile ağır bir husumeti olan firmanın avukatı, aynı zamanda S.T.'nin de avukatı. S.T. hakkında 'örgütlü suç kapsamında iftira şantaj ve hakaretten' dava açılmasını talep ettik."