Adalet Bakanlığı, sosyal medya platformu Twitter'daki resmi hesabı üzerinden bir fotoğraf yayınladı. Fotoğrafta koronavirüs tedbirlerine uymayarak vatandaşların sağlığını tehlikeye atanların 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği bilgisi yer aldı.

Bakanlık, "Karantina tedbirlerine uymamak ve salgınla mücadeleye engel olmak suçtur." suçtur ifadelerini kullandı.

1 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Bir sağlık kurumu tarafından koronavirüse yakalandığı saptanan kişinin izole olması gerektiği halde karantina kurallarına uymaması suçtur. Vatandaşlarımızın sağlığını bu şekilde tehdit eden kişi, Türk Ceza Kanunu'nun 1905. maddesine göre iki aydan bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılarbilir."

PARA CEZASI UYGULAMASI

"Yine aynı şekilde bulaşıcı hastalık şüphesiyle muayene ve tetkikat yapan sağlık personeline direnenler de Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında cezalandırılabilir. Belirtilen fiiller kapsamında kalmasa bile salgına karşı yetkili kurumların aldığı diğer tedbirlere uymayanlar, fiilin mahiyetine göre 5326 sayılı kanun ve 1593 sayılı kanun uyarınca idari para cezasına çarptırılabilir."

'BU DA BİR SUÇTUR' TEPKİSİ

Paylaşımın altında fikirlerini beyan eden bazı Twitter kullanıcıları, "Salgına rağmen 20 kişilik koğuşta 40 kişiyi küçücük koğuşta bir arada tutmak ve yine salgına rağmen adaletsiz bir yasa uygulamak da suç değil mi?" diyerek tepki gösterdi.