ABD merkezli CNN'e demeç veren Savunma Bakanlığına yakın kaynaklara göre, ABD, İsrail'e silah ve teçhizat alımlarını finanse etmek için 3,5 milyar dolarlık bir destek sağlamaya hazırlanıyor.

Bu desteğin, öncelikli olarak İran ile İsrail arasındaki bölgede artan gerilimi hafifletmek amacıyla yapılacağı belirtildi.

Destek ödemesinin, ABD Kongresi tarafından onaylandıktan hemen sonra İsrail'e aktarılacağı vurgulandı.

İsrail'in, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Hizbullah Komutanı Şükri'ye yönelik suikastların ardından İran'ın olası misillemelerine karşı hazırlıklı olmasının amaçlandığı ifade edildi.

Ek finansman, Pentagon'un kendi stoklarından doğrudan ve daha hızlı bir şekilde İsrail'e gönderebileceği milyarlarca dolarlık ekipmanla da desteklenecek.

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı, Biden yönetiminin İsrail'e bu kapsamda milyarlarca dolarlık askeri finansman sağlama planlarını açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.