Reyhanlı'da 11 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen bombalı saldırı sonucunda 53 kişi yaşamını yitirmişti. Katliamdan sorumlu olarak gösterilenler arasındaki firari sanık Ercan Bayat, 10 Eylül tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'nün Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği fezlekede, Bayat'ın yakalanmasına ilişkin ilginç detaylar yer aldı.

SURİYE SINIRINDA KAÇARKEN YAKALANDI

Fezlekede Bayat'ın yakalanmasına ilişkin detaylar şu şekilde verildi:

"İhbarcı şahsın vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda araştırmalar devam ettiği sırada eşkale uyan erkek bir şahsın ormanlık alan içerisinde Suriye sınırı istikametine doğru kaçtığı görülmüştür. Bunun üzerine şüphelinin durması yönünde ve şüphelinin duyabileceği bir şekilde yüksek sesle müteakip defalar, 'Polis, dur' şeklinde uyarılarda bulunulmuş, şüpheli şahıs Suriye sınırına doğru kaçmaya devam ederken uyarı amaçlı havaya birkaç sefer uyarı atışı yapılmış, şüpheli kaçmaya devam ederken dağlık alanda kayalıklardan yere düşmesi sonucu yakalanmıştır. Şahıs yakalama sırasında da direnmeye devam ettiğinden, direncini kıracak ölçüde orantılı bir şekilde güç kullanılmış ve aynı gün saat 14.35 sıralarında yakalanmıştır."

PATLAMANIN ARDINDAN 6 SAAT YÜZMÜŞ

26 Mayıs 2014 tarihli tutanakta saldırgan Bayat'ın 13 Mayıs 2014 tarihinde bomba eğitimi almaya başladığı kaydedilirken; Bayat'ın atletik bir vücuda sahip olmasının getirisi ile Suriye'den başlayarak Samandağ Çevik sahiline kadar yüzebildiği, hatta Ercan Bayat ve Cengiz Sertel'in bombalı saldırının ardından 6 saat boyunca Suriye'ye kadar yüzdüğü belirtildi.