İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 28. kez düzenlenen "İstanbul Tiyatro Festivali", 22 Ekim-19 Kasım tarihlerinde sanatseverlerle buluşuyor. Küratörlüğünü Mehmet Birkiye'nin üstlendiği festival, Türkiye'den ve yurt dışından toplam 19 tiyatro, performans ve dans gösterisine ev sahipliği yapıyor. Festivalin açılışı ise Yatırım Finansman’ın sponsorluğunda Melih Cevdet Anday’ın kaleme aldığı “Müfettişler” oyunu ile gerçekleşti.

Müfettişler: Modern Bir Tiyatro Deneyimi

Usta yazar Melih Cevdet Anday'ın dört soyut oyunundan biri olan festivalin açılış oyunu "Müfettişler", yönetmen Engin Hepileri'nin modern dokunuşlarıyla yeniden sahneleniyor. Distopik bir dünyada geçen bu etkileyici oyun, Anday’ın toplumun derinliklerine dokunan anlatımıyla izleyicilere farklı bir deneyim sunuyor. Ütopik ve dijital unsurlarla zenginleştirilen bu eser, Kenan Doğulu'nun müzikleriyle desteklenerek sahnede farklı bir atmosfer yaratıyor.

28. İstanbul Tiyatro Festivali’nin heyecanla beklenen açılış oyunu "Müfettişler", Yatırım Finansman’ın gösteri sponsorluğunda 22-23 Ekim tarihlerinde Maximum Uniq Hall’de sahnelendi. Oyun, Aslıhan Gürbüz, Erkan Kolçak Köstendil, Kadir Çermik ve Burak Altay’ın yer aldığı güçlü kadrosu ve Kenan Doğulu’nun müzikleri eşliğinde, yerli tiyatromuzun klasiklerine yeni formlar kazandıran Tiyatro İN ve Engin Hepileri’nin yönetiminde çağdaş bir yorumla izleyiciyle buluştu. Festival biletleri İKSV’nin web sitesi ve resmi bilet satış noktaları üzerinden temin edilebilecek.

Yatırım Finansman’dan Sanata Destek

Birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Yatırım Finansman, uzun yıllardır sanata verdiği destekle de öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıl, İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Pina Bausch’un kült eseri "Café Müller" ile İstanbul Tiyatro Festivali’nin açılışını gösteri eş sponsoru olarak destekleyen Yatırım Finansman, bu yıl da aynı tutarlılık ve kararlılıkla festivalin açılış oyununa gösteri sponsoru olarak gösterdi.

“İlk Alkışın Sponsoruyuz” söylemiyle, Türkiye'nin ilk borsa aracı kurumu olma kimliğini sanat ile buluşturan Yatırım Finansman, bu yıl da İKSV tarafından 22 Ekim - 19 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında   açılış oyunu "Müfettişler"e verdiği destekle tiyatroseverlerle buluştu.

Türkiye’nin ilk borsa aracı kurumu olmanın getirdiği sorumluluğun bilinciyle, kültürel ve sanatsal gelişime destek vermekten büyük gurur duyduklarını belirten Yatırım Finansman Genel Müdürü Eralp Arslankurt, 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleştirdikleri sponsorlukla ilgili olarak “Sanatın toplumları birleştirici gücüne inanıyor ve bu yıl da tiyatroseverlere unutulmaz anlar yaşatacak olan festivalin açılışı oyunu olan 'Müfettişler' oyununa ve festival kapsamında ‘İlk Alkış’a sponsor olmanın heyecanını yaşıyoruz.” dedi.