Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgilere göre 23-29 Eylül haftasının pazartesi günü sağanak yağışlı ve rüzgarlı bir şekilde geçecek. Hafta ortasında yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkarak yazı hatırlatması bekleniyor. Pazartesi günü için 7 ile AFAD'dan uyarı geldi.

Sıcaklıklar yurdun güneyinde ve iç bölgelerinde 5 dereceye kadar düşecek. Batı ve güneybatı yönlerinden rüzgar etkisini sürdürecek.

Haritaya göre Bartın ve Zonguldak için turuncu, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon için ise sarı kodlu yağış uyarısı geçildi. Zonguldak'ta yaşanabilecek tehlikelere karşı turuncu kodlu uyarı verildi. Turuncu kod sağanak yağışta yaşanabilecek yüksek riskli tehlikelerde veriliyor.

AFAD açıklamada şu şekilde uyardı: 'Turuncu kod uyarısı yapılan illerin vali ve kaymakamlarına bilgilendirme SMS'i ile bilgilendirme yapılmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) ilgili tüm gruplarına yeterli sayıda personel ve araç ile teyakkuzda olunması bilgisi verilmiştir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.'

İstanbul'da en düşük sıcaklığın 18 derece, en yüksek sıcaklığın ise 25 derece olması bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren İstanbul dahil ülke genelinde hava yeniden ısınacak.