Kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatmayı planladığına dair haberler dün yeni bir gündem oluşturdu. Bankaların konuyla ilgili faiz oranlarının üzerinde çalıştığına dair iddialar ortaya atıldı.

Kamu bankalarının ilk kez ev alacaklara aylık yüzde 1,49 faiz oranıyla kredi imkanı sağlayacağı ve söz konusu kampanyanın Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankaları tarafından sunulacağı iddia edildi.

Söz konusu haberlerde ortalama konut kredisi faizinin yüzde 3,6 olduğu, düşük faizli kredi kampanyası ile bu oranın neredeyse yarısı kadar düşük bir faiz oranı ile kredi verileceği belirtildi.

Düşük faizli konut kredisi kampanyasından daha önce hiç ev sahibi olmamış yeni evli çiftlerin faydalanacağı da yer alan iddialar arasındaydı. Buna göre öncelikli hedef bu gruplar olacaktı.

Ayrıca, daha önce evi olan ancak 6 ay önce evini satmış olanların da kampanyadan yararlanabileceği belirtiliyordu.
Konuya bahis haberlerde, 1 milyon TL konut kredisi kullanan bir kişinin, aylık 17.900 TL taksit ödeyerek ev sahibi olabileceği; eğer kampanyadan yararlanmaz ise aynı kredi için aylık ödemesi gereken tutarın 36.500 TL'yi bulacağı örneği veriliyordu.

Bununla birlikte faizi düşük olacak kredilerin vadesinin uzun olacağı da verilen bilgiler arasındaydı.

Kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi vereceği yönünde sosyal medyada dolaşan bu haberler resmi kaynaklara soruldu. Resmi kaynaklardan edinilen bilgiye göre böyle bir çalışma yok.

KAYNAK:Sabah