Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığında (GAMER) düzenlenen toplantıda Bakanımız Sayın Yerlikaya; Terör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar, Kaçakçılık, Asayiş, Kadına Şiddet, AFAD ile Göçmen Kaçakçılığı konularına dair bilgiler paylaştı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuşmasında göreve 180 gün önce başladıklarını ve ilk günden itibaren millete hizmet etme düşüncesi içinde büyük bir gayret ile çalıştıklarını ifade etti. Daha önceden Ankara’da 90, İstanbul’da ise 120 günlük verileri paylaştıklarını belirten İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya; “1 Haziran-30 Kasım tarihleri arasındaki 180 günde yapılan çalışmalarımızı da şimdi sizlerle paylaşacağız. Yer, zaman ve mekân ayırt etmeksizin terör örgütleri, organize suç örgütleri, zehir tacirleri, tefeciler, göçmen kaçakçılığı organizatörleri, siber suçlar, asayiş ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında operasyonlarımızı vatan toprağının her karışında, gece gündüz demeden sürdürüyoruz.” diye konuştu.
“İçişleri Bakanlığı Olarak En Büyük Görevimiz Türkiye’nin Huzuru”
Büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalıştıklarını belirten İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “100 yıl önce dişimizle, tırnağımızla, canımızla, kanımızla kurduğumuz Cumhuriyetimiz bir asrı tamamladı. Şimdi ise önümüzde Cumhuriyetimizin 2. asrı olan Türkiye Yüzyılı var. Türkiye Yüzyılı’nda İçişleri Bakanlığı olarak en büyük görevimiz, Türkiye’nin huzurunu tesis etmektir.” ifadelerini kullandı.
Bölücü Terör Örgütüne Yönelik 13 Bin 641 Operasyon Yapıldı
Atılan her adımdan temel referanslarının hukuk ve insan hakları olduğunun altını çizen Yerlikaya, 40 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin huzuruna ve kardeşliğine kast eden Bölücü Terör Örgütü’yle mücadelede bin yıldır olduğu gibi kardeşliğin galip geldiğini kaydetti. Terörle mücadele kapsamında son 180 günde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili verileri paylaşan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, şöyle konuştu:
“Bölücü Terör Örgütü’ne yönelik İHA’larımız, SİHA’larımız ve İKU’larımız 28 bin 180 saat uçuş gerçekleştirdiler. Bu dönemde, Bölücü Terör Örgütü PKK/KCK’ya yönelik bin 973’ü şehir, 11 bin 668’i kırsalda olmak üzere toplam 13 bin 641 operasyon yapıldı. Kırsalda gerçekleşen operasyonların 46’sı büyük, 254’ü orta, 11 bin 368’i küçük operasyonlardı. Bölücü Terör Örgütü’ne yönelik yapılan tüm operasyonlarda 502 terörist etkisiz hale getirildi. 3 bin 583 şüpheli gözaltına alınırken, 770’i tutuklandı, 684’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.”
Türkiye Yüzyılı’nda teröre ve terörizme karşı mücadele vizyonunun esasına ve temel stratejilerine değinen Yerlikaya, “Teröre ve terörizme karşı mücadelede temel vizyonumuz bitme ve tükenme noktasına gelen terörü ülkemizin ve milletimizin gündeminden tamamen çıkartmaktır. Temel stratejimiz, toplumsal kaynaklarıyla birlikte terörizme karşı topyekûn bir mücadeleyi kurumsallaştırmaktır. İnşallah, bu azim ve kararlılıkla, terörün bütün uzantılarını vatanımızdan kazıyıp atacağız.” dedi.
FETÖ ile Mücadele Aynı Kararlılık ile Sürecek
FETÖ ile mücadelenin de kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayan Ali Yerlikaya, “Hangi kılığa girerlerse girsinler, bu ihanet örgütünün tüm üyelerini de adalete teslim etmekte kararlıyız” diyerek FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlara yönelik verileri paylaştı. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, şunları kaydetti:
“FETÖ’ye yönelik; Son 6 ayda, 2 bin 839 operasyon yapıldı. 4 bin 482 şüpheli gözaltına alındı. 994’ü tutuklanırken 933’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Terör örgütü DEAŞ’a yönelik 728 operasyon yapıldı. Bu operasyonlar sonucunda 98 terörist etkisiz hale getirildi. Bin 254 şüpheli gözaltına alınırken 317’si tutuklandı, 255’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Sol terör örgütlerine yönelik, 200 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 9 terörist etkisiz hale getirildi. 404 şüpheli gözaltına alınırken 31’i tutuklandı, 86’sı hakkında adli kontrol kararı verildi.”
100 Terör Eylemi Engellendi
Operasyonlar sonucu etkisiz hale getirilen teröristler arasında İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde yer alan sözde üst düzey teröristler olduğunu kaydeden Ali Yerlikaya, “Etkisiz hale getirilen hainlerin 3’ü kırmızı, 1’i yeşil, 10’u turuncu ve 23’ü gri kategoride olmak üzere toplam 37’si sözde üst düzey teröristti. Terörün finansmanına yönelik gerçekleştirilen 115 operasyonda, 647 şüpheli gözaltına alınırken 106 kişi tutuklandı. 16 milyon 392 bin TL ele geçirildi. Ayrıca bu dönemde, toplam 100 terör eylemi engellendi. Bunların 82’si bombalı eylemdi.” diye konuştu.
191 Organize Suç Örgütü Çökertildi
Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacaklarını ve mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edeceklerini dile getiren Yerlikaya, “Terör ve terörizmle verdiğimiz mücadele kadar önemli ve hayati olarak gördüğümüz hedeflerimizden biri de Şehir Eşkıyaları olarak ifade ettiğimiz organize suç örgütlerinden sokaklarımızı, mahallelerimizi, şehirlerimizi temizlemektir.” şeklinde konuştu. Suçta kibirlenen, kendini hukukun üstünde gören suç örgütlerine zerre tahammül göstermediklerinin altını çizen İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu şehir eşkıyalarının tamamını düzenlediğimiz Kafes Operasyonlarıyla adalete teslim etmekte kararlıyız. Son 180 gün içinde; organize suç örgütlerine yönelik 593 operasyonda 4 bin 303 şüpheli gözaltına alındı. Bin 304’ü tutuklanırken, 876’sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Toplam 191 organize suç örgütü çökertildi. Bunların 173’ü organize, 9’u narkotik, 9’u siber suç örgütüydü. Yine bu suç örgütlerinin; 4’ü uluslararası, 25’i ulusal, 138’i yerel, 24’ü ise bölgeseldi.”
Terör ve Zehir Tacirleri ile Mücadelede Aynı Kararlılık
Uyuşturucuyu “çağımızın vebası olarak gören bir yaklaşımı benimsediklerini ifade eden Bakan Yerlikaya, “Uyuşturucuyla mücadeleyi hem ulusal hem de uluslararası bir mücadele olarak görüyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda temel hedefimiz şudur: Ülkemizin uyuşturucu için ulaşılmaz ve yasaklı bölge olmasını sağlamak. Terörle mücadelemiz ne ise zehir tacirleriyle mücadelemiz de odur. Uyuşturucuya karşı mücadelemizi arzla ve taleple mücadele olarak iki yönlü bir anlayışla sürdürüyoruz. Bir taraftan ülkemize yasadışı madde girişini engellerken, diğer yandan talebin önlenmesi ve toplumun tüm kesimlerine yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürüyoruz. Uyuşturucuyla mücadele noktasında, bugüne kadar da birçok projeyi hayata geçirdik.” diye konuştu.
NARVAS ile Zehir Tacirlerine Yönelik Daha Etkin Mücadele
Önemle üzerinde durdukları Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) projesi ile ilgili bilgiler veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “NARVAS, 1 Haziran 2022 tarihinde, 112 ve UYUMA Mobil Uygulaması üzerinden gelen narkotik ihbarların, daha etkin analizini sağlamak için ilk olarak İstanbul’da başladı. Bu projemiz, 1 Kasım 2023 itibarıyla da 30 büyükşehrimizde uygulanıyor.” dedi. Projenin detayları ile ilgili de bilgiler veren İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya, şöyle konuştu:
“NARVAS; vatandaşlarımız tarafından yapılan bildirimlerin analiz edilmesine, analize dayalı yoğunluk haritalarının oluşturulmasına, suçluların tespiti ve yakalanmasına, yer ve zaman odaklı mücadele planları ve stratejileri hazırlanmasına olanak sağlayan bir yazılım projesi. Biz, NARVAS ile bütün ihbarları doğru kabul ediyor, işlem başlatıyoruz. İhbarlar yoğun olarak nerelerden yapılıyorsa, kolluk kuvvetlerimiz o bölgede yoğunlaşıyor. Hangi saatlerde, hangi sokak başında, hangi noktada uyuşturucu satışı yapılıyor, en ücra yerleri dahi tespit edip suçluları yakalıyoruz. Proje ile; suç haritaları hazırlayarak riskli bölgeleri tespit ediyor, Narko Alan Bölgeleri oluşturuyoruz. Narvas Projesi kapsamında 30 büyükşehrimizde sadece Kasım ayı içinde narkotik konulu 9 bin 675 ihbar alındı. Aynı dönemde NARVAS uygulaması kapsamında 59 bin şahıs sorgulandı, 124 şahsa narkotik suçları kapsamında işlem yapıldı, çeşitli suçlardan aranan 503 şahıs ise yakalandı. NARVAS Projemizi, 1 Ocak 2024 itibarıyla 81 ilimizde yaygınlaştırmayı planlıyoruz.”
“Türkiye Küresel Uyuşturucu Kuşatmasına Teslim Olmayacak”
Uyuşturucu ile mücadelenin sadece kolluk güçleri ile verilecek bir mücadele olmadığını kaydeden Yerlikaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi; bu konuda, devletin ve milletin el ele vermesi, tam bir dayanışma ve seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekmektedir. Kararlıyız. Türkiye, küresel uyuşturucu dayatmasına ve kuşatmasına teslim olmadı ve olmayacaktır. Milletimizi zehirlemeye çalışan zehir tacirlerine hayatı zehretmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.
Uyuşturucuya Yönelik 132 Bin Operasyon
Sokak satıcısından zehir tacirine kadar ulusal ya da uluslararası bütün yapıları gölge gibi takip ettiklerini belirten Bakan Yerlikaya, “Gerçekleştirdiğimiz ve inşallah gerçekleştireceğimiz operasyonlarla hepsinin bir bir tepelerine çöküp, nefeslerini kesip, adalete teslim etmeye kararlıyız. Uyuşturucuyla mücadelede bu kararlığımızı gösteren rakamları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Son 180 günde, uyuşturucuya yönelik toplam 132 bin 537 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucu 15 bin 280 kişi tutuklandı. 6 bin 143 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.” dedi.
Türkiye’deki Düzenli Göçmen Sayısı 4 Milyon 613 Bin 984
Düzensiz göç konusunun sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın en önemli küresel sorunlarından birisi olduğunu ifade eden Yerlikaya, bu konuda kararlı bir mücadele yürüttüklerini vurguladı. Türkiye’deki düzenli göçmen sayılarını paylaşan Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı: 3 milyon 237 bin 585. İkamet izni ile kalanlar: 1 milyon 113 bin 761. Uluslararası koruma kapsamında kalanlar ise 262 bin 638. Yani ülkemizde toplam 4 milyon 613 bin 984 düzenli göçmen bulunuyor.” diye konuştu.
Son 180 günde Türkiye genelinde göçmen kaçakçılığına yönelik 3 bin 801 operasyon yapıldığını kaydeden Ali Yerlikaya, “Bu operasyonlar sonucu, 6 bin 108 kişi gözaltına alındı. Bunların 2 bin 110’u tutuklanırken, 799’u hakkında adli kontrol kararı alındı. Operasyonlar sonucu 173 bin 550 düzensiz göçmen yakalandı. Hudut birliklerimizin çalışmaları sonucu, sınırdan geçmeye çalışan 106 bin kaçak göçmenin geçişi engellendi. İstikrarlı bir şekilde sürdürdüğümüz baskı sonucunda ise aynı dönemde vize ve vize muafiyeti veya ikamet ihlalinde olan 187 bin 479 yabancı da ülkemizden ayrıldı.” şeklinde konuştu.
“Değerlerimizde Olmayan Yabancı Düşmanlığına Müsaade Etmiyoruz”
Türkiye Yüzyılı’ndaki göç yönetiminin esasını düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadelenin oluşturduğunu söyleyen İçişleri Bakan Yerlikaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bir taraftan; ülkemiz sınırları içinde ve sınır hattımızda mücadelemizi verirken; düzensiz göçü kaynağında önleme noktasında adımlar atıyoruz. Komşu ve muhatap ülkelerin bakanlarıyla görüşüyoruz. Etkin ve kararlı bir diplomasi yürüterek, iş birliğimizi güçlendiriyoruz. Hudut birliklerimizin başarılı çalışmaları, gerçekleştirdiğimiz operasyonlar, ikamet izni bitenlerin ülkelerine dönme zorunluluğunu hissetmeleri ve sayıları artan Mobil Göç Noktası araçlarıyla ülkemizdeki düzensiz göçmen sayısı inşallah giderek daha da azalan bir grafik çizecek. Bu mücadeleyi sürdürürken de inancımızda, medeniyet değerlerimizde, milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına asla müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz.”
555 Bin 771 Sosyal Medya Hesabı İncelendi
Teknolojinin hızla geliştiği, iletişim araçlarının çeşitlendiği, internet kullanımının toplumun neredeyse tamamına ulaştığı, “Dijital çağ” olarak ifade edilen bir zaman diliminde olduğumuzu vurgulayan Yerlikaya; “Bu gelişmeler ve yenilikler hayatımızı kolaylaştırdığı gibi siber suçlar, bilişim hukuku gibi kavramları hayatımızın merkezine soktu. Bu alanda da milletimizin hakkını korumak görevlerimizin başında geliyor. Sanal dünyada işlenen ve işlenmek istenen suçlara yönelik güvenlik güçlerimiz, Siber Vatanda da mücadelesini sürdürüyor.” dedi.
Son 180 gün içinde terör, bilişim sistemleri, ödeme sistemleri, yasa dışı bahis ve çocuk istismarı konularında 555 bin 771 sosyal medya hesabı üzerinde çalışma yapıldığını açıklayan Yerlikaya, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Bu hesapların 266 bin 93’ünün terörle iltisaklı olduğu tespit edildi. Tespit edilen 11 bin 78 şahsın bin 185’i gözaltına alındı, 92’si ise tutuklandı. Bilişim sistemleri, ödeme sistemleri ve yasa dışı bahis konularında ise toplam 687 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 2 bin 372 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bunların 898’i tutuklandı. Çocuk istismarı konusuna, ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çevrim içi çocuk istismarı suçlarına yönelik son 6 ayda 431 operasyonda düzenlendi ve 66 kişi tutuklandı.”
Bakan Yerlikaya, “Altını çizmek istediğim bir başka konu ise sosyal medya platformu olan Tik Tok ile ilgili. Bu platformda müstehcen içerikler oluşturan, bu görüntülerle canlı yayın vasıtasıyla gelir sağlayan, çevrim içi çocuk istismarı barındıran içerikler üreten ve paylaşan hesap yöneticiler hakkında da işlem yapıyoruz. Bu kapsamda son 6 ayda bu tür içeriklere sahip bin 332 hesap yöneticisinden 13’ü tutuklandı, 48’i hakkında adli kontrol kararı verildi, 14 şahsın ise sınır dışı işlemleri başlatıldı. Tespiti yapılan ve ilgili birimlerimize gönderilen 612 hesapla ilgili gerekli işlemler devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Kaçakçılıkla Mücadelede 14 Bin 268 Operasyon Düzenlendi
Elektronik eşyadan tütün ve alkole, tarihi eserden akaryakıta, birçok başlıkta kaçakçılara yönelik operasyonların hız kesmeden devam ettiğinin altını çizen İçişleri Bakanı Yerlikaya; “Medeniyetler beşiği bu ülkenin Tarihi eserlerini, değerlerini kaçırmaya çalışanlara ve bunun üzerinden rant elde etmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Bu amaçla, kaçakçılıkla mücadele kapsamında 14 bin 268 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda 284 şahıs tutuklandı, 427 şahıs hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Operasyonlarına aralıksız devam ettiğimiz bir başka alan ise “tefeciler.” Halkımızı sömüren bu kişilere de asla göz açtırmayacağız. Bu kapsamda, Son 180 günde tefecilere yönelik, 352 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucu 857 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bunların 125’i tutuklandı, 148’i hakkında adli kontrol kararı alındı.” şeklinde konuştu.
Hayvanlara yönelik işlenen suçlara, onlar üzerinden bahis oynatılmasına asla müsaade edilmediğini söyleyen Bakanımız Sayın Yerlikaya; “Son 180 günde, Hayvanlara Yönelik İşlenen Suç ve Kabahatler kapsamında bin 61 olaya müdahale edildi. Bin 50 şüpheli hakkında işlem yapıldı, toplam 4 milyon 200 bin TL ceza kesildi.” dedi.
“Kadına Şiddetin Mazereti Olmaz”
Ali Yerlikaya, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelenin huzur ve güvenlik çalışma alanlarının başında geldiğini, bunun kültürümüzde de değerlerimizde de yeri olmadığını ve kadına şiddetin mazeretinin olmadığını vurguladı. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Kadına şiddetin önlenmesi noktasında, elektronik kelepçe sistemi ile anlık izleme kapasitemizi bin 500’e çıkardık. Bugün itibarıyla aktif olan elektronik kelepçe sayısı 727. Yine büyük önem verdiğimiz KADES mobil uygulamasını 5 milyon 847 bin 414 vatandaşımız indirdi. Şu ana kadar KADES uygulaması üzerinden 968 bin 744 ihbar aldık. Bu ihbarların tamamına kısa süre içinde güvenlik ekiplerimiz müdahalede bulundu. Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızda aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda faaliyet gösteren birim sayımız bin 267’ye yükseldi. 112 bin 462 kolluk personelimize kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik eğitimler verildi. 360 bin 330 önleyici tedbir kararı, 33 bin 951 koruyucu tedbir kararı alındı.”
Son 180 günde kadına yönelik şiddet konusunda sayısal verileri de paylaşan Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Toplam 98 bin 249 olay yaşandı ve bu olaylarda maalesef 151 kadın hayatını kaybetti. Toplam şüpheli sayısı 140. Bunlardan 99’u tutuklandı, 38 şüpheli ise intihar etti. 3 şahıs da firar etti ve yakalama çalışmaları devam ediyor. Son 11 ayda ise kadına yönelik şiddet kapsamında, 269 kadın maalesef hayatını kaybetti. Kadına yönelik şiddetle mücadelemizi artırarak, kararlılıkla sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Yerlikaya, “Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, Cumhuriyetimizin 100 yılında yarım kalan her hayal, her adım, her yatırım tek tek hayata geçirildi. Şimdi de önümüzde büyük ve güçlü Türkiye Yüzyılını başlatacak Türkiye Yüzyılı Vizyonu ve Hedefleri var. Kolluk teşkilatlarımız başta olmak üzere Bakanlığımızın tüm birimlerinin beşeri ve teknik kapasitelerini geliştirmek adına çok ciddi yatırımlar da yapmaya devam ediyoruz. Bütün imkan ve kabiliyetlerimizle milletimizin huzuru ve güveni için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
“Her 10 Olaydan 9’u Aydınlatıldı”
Asayişte kişilere, malvarlığına, millete-devlete, topluma ve takibi gereken suçlarda aydınlatma oranının ortalama yüzde 90,7 olduğunu, her 10 olaydan 9’unun aydınlatıldığını belirten Yerlikaya; “Sahaya iyi bastığımız için kişilere karşı meydana gelen önemli 10 suçta da azalma yaşandı. Aydınlatma oranımız ortalama yüzde 96,4. Aynı şekilde mallara karşı işlenen suçlarda da azalma yaşanıyor. Aydınlatma oranımız yüzde 66.” dedi.
“Devletimiz İlk Andan İtibaren Bütün İmkanlarını Seferber Etti”
Bakan Yerlikaya, “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, 11 ilimizde yıkıma ve maalesef can kaybına neden oldu. Ayrıca Asrın Felaketi sonrası 7 ilimiz de, Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi kapsamına alındı. Devletimiz depremin ilk anından itibaren bütün imkanlarını seferber etmiş; bütün varlığıyla milletimizin yaralarını sarmıştır.” ifadelerini kullandı.
Geçici barınma hizmetlerimiz kapsamında bugün itibarıyla 191 bin 735 konteynerde 641 bin 847 vatandaşın kaldığını söyleyen Yerlikaya, “Bugüne kadar, 340 bin 985 hanemize 10 milyar 633 milyon TL’yi aşkın kira yardımı yapıldı. AFAD-Kızılay ortaklığı ile içerisinde aylık 3.000 TL yüklenen, Esen Kart’tan bugüne kadar, 64 bin 761 adet dağıtıldı. Acil yıkılacak ve yıkık 60 bin 421 bina enkazının tamamı 68 günde kaldırıldı. Ağır hasarlı 200 bin 246 binanın ise bugüne kadar yüzde 79’unun, yani 146 bin 751’inin enkazı kaldırıldı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya konuşmasına şu şekilde devam etti: “18 il, 179 ilçe, 8 bin 474 mahalle ve 2 bin 472 köy için 30 Mayıs’ta başlayan Hak Sahipliği süreci tamamlandı. Komisyonlar tüm talepleri inceledi ve süreç tamamlandı. 425 bin 389 talep kabul edildi. Bunların 375 bin 658’i konut, 39 bin 200’ü iş yeri ve 10 bin 531’i ahır. Yılbaşına kadar inşallah 5 bini kırsalda, 41 bini il ve ilçe merkezlerinde olmak üzere toplam 46 bin konutun teslimi planlanıyor. Hamdolsun, artık kalıcı konutların kuralarını bekliyoruz. Bu vesileyle Asrın Felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”
“Türkiye’nin Huzuru İçin Verdiğimiz Bu Mücadele 7’den 70’e Hepimizin Mücadelesidir”
Ali Yerlikaya, 30 Büyükşehir başta olmak üzere huzur ve güvenlik toplantılarının yapıldığını, Türkiye’nin huzuru için verilen mücadelenin 7’den 70’e herkesin mücadelesi olduğunu ifade ederek öğretmenlere, anne-babalara, muhtarlara, esnafa ve sivil toplum kuruluşlarına seslendi. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: “Herkesi bu mücadelenin bir paydaşı olarak görüyoruz. Mahallenize musallat olmuş bir çete, okul önlerinde bir zehir taciri, huzurunuzu ve güvenliğinizi bozan, her kim olursa 112’yi arayın ve bize bildirin.” dedi.
Sosyal medya hesaplarına yapılan yorum ve mesajları da ihbar olarak kabul ettiklerini ve birimlerin en kısa sürede müdahalede edeceklerini söyleyen Ali Yerlikaya; terörle, çetelerle, zehir tacirleriyle, tüm suç yapılanmalarıyla mücadelenin milletimizin destek ve dualarıyla amansız bir şekilde devam edeceğini belirterek “Türkiye’nin huzuru ve güvenliği için 600 bin personelimizle canla başla mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.
“Can Vermeyi Şeref Sayan Kahramanlarla Çalışıyoruz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Milletimiz müsterih olsun, bu ülke için bu millet için can vermeyi şeref sayan kahramanlarla çalışıyoruz. Tüm mesai arkadaşlarım, büyük fedakarlıklarla bu mücadeleye omuz veriyorlar. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Makamları âli olsun. Kahraman gazilerimize afiyetler diliyorum. Hiçbirinin hakkını ödeyemeyiz. Onlara minnettarız. Allah onlardan razı olsun. Biz, durmayacağız, duraksamayacağız. Ülkemizin huzuru ve güvenliği için mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.