Konya'da 5 Şubat akşamı, Selçuklu ilçesinin Yeni İstanbul Caddesi'nde bulunan Piri Reis Parkı'nda yaşanan olayda 20 yaşındaki Kadir Şeker, 35 yaşındaki Ayşe Dırla'nın 32 yaşındaki sevgilisi Özgür Duran tarafından darp edildiğini görünce olaya müdahale etti. Adama engel olmak isteyen Kadir Şeker, Duran'ı kazara kalbinden bıçaklayarak ölümüne sebep oldu. Bu sebeple 12,5 yıl hapis cezası alan Kadir Şeker cezaevine girdi. 

Kamuoyunun yakından tanıdığı, ismi sürekli olarak Twitter'da gündem olan Kadir Şeker'in tutukluluk halinin devam kararına avukatlar itiraz etti. Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvuran avukatlar, karara itiraz etti.

KARAR İÇİN İTİRAZ EDİLDİ, TALEP YENİLENDİ

Cumhuriyet Savcılığının itiraz ettiği mütaalada yer alan haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanamsı istendi. Bu sebeple savcılık, geçtiğimiz Cuma günü Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurarak karara itiraz etti ve talebi yeniledi.

Şeker'in avukatlarından Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, "Kadir Şeker için istinaf mahkemesine 'Süre Tutum' dilekçesi verdik. Ayrıntılı istinaf dilekçemizi de gerekçeli kararın bize tebliğinin ardından sunacağız. Ayrıca Kadir Şeker'in tutukluk halinin devamına da itiraz ettik." dedi.