DenizBank ana sponsorluğu, KUKSADER (Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği) ve Tiyatro TEMPO organizasyonu ile düzenlenen Festival, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi, Yenimahalle, Keçiören, Altındağ ve Mamak belediyelerinin katkılarıyla dört ilçenin kültür sanat mekanı ve sahnelerinde gerçekleşti.

‘Kukla tiyatrosu yalnızca çocuklar için değildir’ sloganıyla yola çıkan Festival, Kazakistan – Kore Devlet Müzikal Akademik Tiyatrosu tarafından sergilenen resmi açılış oyununun ardından; Bulgaristan, Brezilya, Fransa, Moldova, Güney Kore, Gürcistan, Kazakistan, Sırbistan ve ülkemiz de dahil 9 ülkeden tiyatro topluluğunun oyunlarına ev sahipliği yaptı. 

“Kukla sanatına ilgi duyan kişiler için kaynak kitap oluşturduk”

Festival Direktörü Marina Yüce, Festivalde sadece kukla tiyatrosu topluluklarını değil, bu alanda araştırma yapan akademisyenleri de ağırladıklarını belirterek, şunları söyledi; “Bilindiği gibi Türkiye’de kukla oyunculuğu eğitimi yok. Biz de buradan yola çıkarak Festivalimizde Kukla Tiyatrosunda Profesyonel Eğitim ve Geliştirme Yolları Forumu’nda, bu alanda araştırma yapan akademisyenleri bir araya getirerek 9 ülkeden 19 bildiriye ulaştık. Forumumuzdan çıkan bildirileri, Uludağ Üniversitesi tarafından üç dilde dijital olarak yayınlanacak bir kitaba da dönüştürdük. Kitabımız, Festivalimizin 10’uncu yılında kukla sanatına ilgi duyan kişilere bir hediye olacak.” 

Festival Genel Sanat Yönetmeni Haluk Yüce de 11. Festivalin heyecanını şimdiden yaşadıklarını ve çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.